2014/04/18

Pääsiäinen mökillä

Vietämme pääsiäistä tuttuun tapaan mökillä. Järvi lainehtii jäistä vapaana, tuntuu vähän hassulta sillä joskus on pääsiäistä vietetty jäätä pitkin hiihdellen. Pääsiäisruohot ja muut koriselut jäivät kotiin, melkoista tavaramäärän edes takaisin kantamista tämä ilman ylimääräisiä tilpehöörejäkin nimittäin on. Viime mökkiressulta jääneet pajunkissat odottivat tuohimaljakossa, joten siinähän sitä pääsiäistä ihan riittämiin onkin. Lempisuklaatani, Lindtin minisuklaamunia toin koristeeksi herkuttelua varten.Vaihdoin muutaman keväisen tyynynpäällisenkin, ovat sopivasti teemaan sopivan värisetkin.


Koska ruohot ja muut rekvisiitat jäivät kotiin, ostin muutaman tarjousnarsissin pääsiäistunnelmaa tuomaan. Ne ovat harmittavan lyhytikäisiä sisätiloissa pidettynä, mutta toisaalta eipä tässä ole montaa päivää niillä sinniteltävänäkään.

 
 
Vanhempani halusivat ottaa lapset luokseen muutamaksi yöksi. Voisi siis kuvitella, että täällä me mieheni kanssa otetaan rennosti ja nautitaan kahdenkeskisestä ajasta. No, kaipa tämä sitäkin on, aloitimme vierashuoneen maalausurakan. Kattohan on maalattu valkoisella kuultolakalla jo nelisen vuotta sitten. Silloin ei  aika eikä voimavarat riittäneet muiden pintoje käsittelyyn. Nyt päätettiin testata miltä näyttää jos seinätkin olisi samalla tavalla valkaistu. Varovaisesti aloitettiin perimmäisestä huoneesta ja jos lopputulos ei ole onnistunut, projekti saa jäädä tähän. 
 

Ja hei, kamerakin saapui! Eilen toi lähetti sen suoraan kotiovelle ja kyllä olin iloinen kun ei pääsiäistä tarvinnut kameratta viettää. Omasta mielestäni kuvan laatu on aavistuksen parempi kuin vanhalla rungolla, mutta toisaalta nyt käytössäni on mieheni tietokone, joten sekin saattaa asiaan vaikuttaa?

Ihanaa ja rentouttavaa pääsiäistä kaikille, me ryhdytään nyt maalaushommiin!

-Liina

12 kommenttia:

 1. Voi teillä on kaunis mökki!! Ja vielä laatuaikaa :D rentouttavia pyhäpäiviä ja laitathan kuvaa sitten lopputuloksesta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna, ollaan kyllä tästä mökistä tosi kiitollisia ja onnellisia. Tuohan tämä järkyttävän määärän lisää huollettavaa ja ylläpitokuluja, mutta toisaalta myös niin paljon myös kaikkea kivaa, ettei kyllä enää ilmankaan osaisi olla.

   Teen ehdottomasti jälkeen -postauksen. Harmi ettei ehditty (taaskaan) ottaa kunnollisia ennen -kuvia. Jotenkin aina näihin projekteihin lähtee niin täydellä höyryllä:D

   Poista
 2. Olen varma, että lopputulos on upea. Mökkinne on kaunis! Rentouttavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vilja! Laitan myöhemmin vielä jälkeen-kuvia.
   Mukavaa pääsiäisen jatkoa myös sinulle!

   Poista
 3. Ihana mökki teillä! Uskon, että kuultomaalaus tekee tilasta entistä ehomman. Valkeat seinät tuovat tilan tuntua. Meidän möksällä kaikki katot ja seinät (pois lukien pukuhuone- ja saunatilat) on maalattu valkoisella kuultolakalla, joka on mielestäni nappivalinta. Jos haluat, käyhän kurkkaamassa mökkikuvia blogistani.

  Ihanaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! Mökkiyhteyksillä en vielä sinun blogistasi oikeita kuvia löytänyt, mutta kunhan päästään kotiin vähän nopeampien yhteyksien äärelle, käyn kuvat ehdottomasti tsekkaamassa:)

   Poista
 4. Upea mökki. Uskon myös vaalennuksen avartavaan vaikutukseen. Tuo samalla kivaa raikkautta tilaan. Kiva nähdä sitten lopputulos :) Tsemppiä maalaukseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SH! Tiota raikkautta juuri tänne mökkiin kaipaan ja uskon ettei maalaaminen tuohon yhteen huoneeseen jää;)

   Poista
 5. Mukavaa pääsiäisen aikaa teille!

  VastaaPoista
 6. Lopputulos on varmasti vaivansa väärti! Urakkaa on, mutta hissun kissun tehden Se ei ole ylivoimaista! Tsemppiä maalaamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kyllä lopputulos oli niin onnistunut, että urakkaa täytyy varmaankin myöhemmin laajentaa myös muualle mökkiin!

   Poista