2014/04/03

Toinen mahdollisuus oliivipuulleOtsikko on ehkä hitusen harhaanjohtava. En minä oliivipuulle toista mahdollisuutta niinkään ole antamassa, kuin itselleni sen hoitajana. Ensimmäinen yritys nimittäin, noh, sanotaanko vaikka että kaikki osapuolet eivät jääneet eloon... Kuulemma tuo kaunis ja monia muitakin blogikoteja koristanut kasvi on aika hankala hoidettava. Pitää talvettaa ja kaikkea. Ihan ensimmäisellä yrittämällä en tosiaan suostu luovuttamaan, mutta sen verran tässä järkeä päähän tuli, että en sentään suurinta puuta raaskinut hankkia, vaan ihan tuollaisen minikokoisen. Mittasuhteiltaan hiukan pikkuinen meidän korkeaan olohuoneeseen, mutta mittasuhteista viis, tässä on nyt kyse taistelusta eloonjäämisen puolesta, eikä siinä koolla tai suhteilla ole merkitystä!

 

Edellisessä postauksessa uusi puu jo vilahtikin. Pääsi hetkeksi tv-huoneeseen. Tuo huone on kuitenkin pohjoisen puolella, joten aurinkoa rakastavalle puulle tuo huone olisi varma tappotuomio. Niinpä se paistattelee päivää talon valoisimmassa paikassa isojen ikkunoiden alla. Niistä mittasuhteista ei edelleenkään välitetä. Sinkkiruukkukin on vielä vanhan oliivipuun peruja, vähän liian iso sekin. Uutta ruukkua (tai ehkä jokin ihana Tine K:n kori olisi vieläkin parempi vaihtoehto) en kyllä nyt tässä vaiheessa vielä uskalla hankkia. Pärjännee tuossa hiukan isomassakin hetkisen.

 

Kasvin lapussa luki, etteivät puun hedelmät olisi syötäviä. Voin kyllä vannoa, että jos yksikin oliivi tästä puusta kasvaa ja kypsyy, niin aivan varmasti aion sellaisen syödä:)


///

Aurinkoista loppuviikkoa!

-Liina

11 kommenttia:

 1. Hieno tuo kasvi ja ihan blogi sulla :) Mä olen aivan onneton viherpeukalo, en saa yhtään mitään kasvia elämään viikkoa kauempaa. Tekisi mieli taas koittaa hankkia joku tuollainen hieno puu, mutta eläisköhän viikkoakaan...
  Jäänpä seurailemaan tänne miten sun puunhoito sujuu, ja hankin omani jos saat tuon elämään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kommentistasi, Emma! Kiva että löysit tänne:)
   Pahoin pelkään, ettet pääse oliivipuuta hankkimaan, sen verran tämä toinen kokelaskin jo lehtiään pudottelee. Toivotonta!

   Poista
 2. On se niin kaunis puu :)

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis kyllä on. Mutta. Itse olen sellainen poropeukalo kaikkien kasvien kanssa, etten uskaltaisi meille sitä hankkia. Tai kyllähän uskaltaisin, mutta se mitä todennäköisemmin menisi ja kuolisi... Siksi parempi ihailla näitä muiden kodeissa, kauniissa ympäristössä :)

  Oikein kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen poropeukalo täällä;)
   Ja näköjään niin jääräpäinen, ettei edes tajua luovuttaa vaan hankkii yhden kuolleen lisäksi jo toisen tapettavakseen...

   Poista
 4. Oi, rakastan oliivipuita. Haikeudella aina etelänmatkoilla ihastelen suuria oliivipuita ja harmittaa ettei niitä voi suomeen istuttaa maahan. Jospa itsekin hankkisi tuollaisen ruukkuversion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliivipuut pihalla kasvamassa olisikin ihan huippujuttu:)

   Poista
 5. Mullakin on tuollainen ollut ja eihän siinä kauaa mennyt kun tiputti kaikki lehtensä :D Toivottavasti sun oliivipuu on onnekkaampi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahalta näyttää kyllä jo täälläkin... Lehtiä tippuu kovasti enkä tiedä kasteleko liikaa vai liian vähän! Lapussa lukee kyllä, että runsas kastelu ja multa tuntuu kuivalta, joten kaipa yritän tätä pitää hengissä kastelemalla vielä vähän runsaammin. Plaah, ihan tylsää jos tämäkin nyt kuolee:(

   Poista
 6. Minä teen paraikaa hyvää työtä sitruunapuun tappamisessa. Olen tuollaisenkin tappamisesta haaveillut. Pitänee kokeilla! :D

  VastaaPoista