2014/08/20

Fjällrävenit


Vanhempi lapsista on kulkenut ensimmäiset kaksi kouluvuottaan samalla edullisella perusrepulla. Nyt halusi kuitenkin uuden repun, olihan vanha jo aika nuhjaantunut ja rispaantunut. Yllätyksekseni (ja ilokseni) repputoiveena oli klassikko: Fjällrävenin Kånken.

Pitihän eskarilaisellekin eskarireppu hankkia, ja isosiskon vanavedessä hänkin halusi samanlaisen Fjällrävenin. Reput olivat sopivasti viime viikonloppuna tarjouksessa, ja tytöt kävivät mummin kanssa yhdessä ostoksilla. Ensisijainen toive vanhemmalla tytöllä oli musta tai turkoosi, mutta värivalikoimaa ei enää kovinkaan paljoa ollut kyseisessä kaupassa jäljellä. Niinpä isompi valitsi harmaanruskean ja pienempi kirkkaan violetin. Oikein hyvät värit mielestäni!Eskarilainenkin on reppunsa kanssa ihan tohkeissaan ja innoissaan pakkailee vaihtovaatteita ja muuta tarpeellista (ja vähän vähemmänkin tarpeellista) reppuunsa. Aamulla päiväkotiin lähdetään tomerasti reppu selässä, siitäkin huolimatta että se heti autoon mennessä pitää tietenkin pois riisua...

Alla taitaakin olla ihka ensimmäinen kuva meidän tuulikaapista. Eipä siinä kovasti esiteltävää kyllä olekaan ollut. Tuo tila on vielä remontoimatta ja kuvasta näkeekin hyvin jo hiukan kolhiintuneen säilytyskalusteen. Reipas valotus antaa armoa kupruileville lasikuitutapeteille, niiden fiksaus onkin sitten jo aavistuksen työläämpi homma. Sitä inspiraatiota odotellessa...
Molemmille tytöille on omat laatikkonsa, jossa säilytetään ylimääräiset pipot, lapaset ja muitakin vaatteita tarpeiden mukaan. Vieraiden tullessa kiiressä paikkoja raivatessa tuonne on vähän liiankin kätevä tunkea kaikki ylimääräinen roina, jota usein tuossa tasolla seilaa. Sen verran olen hommaa yrittänyt helpottaa, että useinmiten käytössä olevat hatut ym. olisivat metallikorissa tuossa tason päällä. Siihen hatut menevät aavistuksen suurella todennäköisyydellä sen sijaan että jäisivät tuulikaappiin hujan hajan pyörimään.

Toisella puolella tuulikaappia on Ikean Malm-lipasto ja kenkäteline. Nykyään siellä majailee myös ylimääräinen rahi, jonka päällä Onni usein päivystää etupihalle.  Tuo puoli tuulikaapista oli niin sekaisessa kunnossa, että jätin suosiolla sen kuvaamatta. Eteisen ja sisääntulon ylipäätään pitäisi kai olla kodin käyntikortti. Meillä todellakin tuo käyntikortti antaa kyllä aika sekalaisen ja epäsiistin vaikutelman. Ehkäpä tuonkin tilan vielä jossakin vaiheessa saa hiukan fiksumpaan kuntoon. Nyt se ei ihan täysin toimi kuten toivoisi.Sehän on taas jo keskiviikko, eli ollaan jo melkein viikonlopussa!
Reipasta loppuviikkoa!

-Liina

6 kommenttia:

 1. Oih, mikä lila reppu! Ihan mun lemppariväri! Meillä on jo reppu ostettu, mutta ehkä seuraavaksi Fjällit meillekin :)).

  Kivaa päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti S! Mielenkiinnolla odotan, miten nuo kestävät kovassa käytössä. :)

   Poista
 2. Fjällrävenin reput on IHANIA, sellaisia jotka kestää aikaa ja sopii pienille ja isoille. Meillekkin voisi hankkia Fjällrävenin ketturepun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä on jotain nostalgista ja aavistus sellaista hipsterihenkistyyttä. :D Isompi lapsi polkee kouluun Jopolla (aikuisten ns. "kaupassakäyntipyöräksi" ostettu) Fjällräven selässään, näyttää kyllä aika hauskalta. :)

   Poista
 3. Teidän lapsosilla on hyvä maku :), ihanat reput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mietin. :D Ja kerrankin voin sanoa, että minä en vaikuttanut reppuvalintaan millään tavalla!

   Poista