2014/08/03

Asuntomessuilla 2/3
 

Ihana, ihana Lato! Tykkään Kannustalojen Lato-talomallistosta todella paljon. Messuille Ladon oli sisustanut Helena Karihtala. Kokonaisuus oli mielestäni tosi onnistunut, sisustuksen tyyli selkeä ja johdonmukainen, olematta kuitenkaan tylsä. Erityisesti mieleen jäi terassialue, kylpyhuoneen sävymaailma sekä kauniisti kalustettu olohuone.
Isot ikkunat tuovat runsaasti valoa ja tekevät neliöiltään kompaktista talosta avaran tuntuisen. Myös pohjaratkaisu oli onnistunut.

Tällaisen terassin kun saisi itselleenkin! Kaipaan tosi paljon sitä, että olohuoneesta, keittiöstä tai ruokailutilasta aukeaisi suoraan samassa tasossa oleva iso terassi. Isot pariovet, tai mielellään liukuovi/-ikkuna, toisivat piha-alueen ja terassin kesäaikana ihanasti sisätilojen jatkoksi. No, ehkä sitten joskus...

Neljäs kohde, josta tykkäsin tosi paljon, oli Leija. Talo oli arkkitehtuuriltaan yksinkertaisen tyylikäs ja julkisivun laudoitukset pehmensivät aavistuksen laatikkomaisen talon yleisilmettä. Katto näyttää tasakatolta (tykkään!), mutta epäilen sen olevan kuitenkin muu kuin ihan tasakatto.


Myös talon sisustus oli minun makuuni todella onnistunut. Ihan nappiin oli onnistunut makuuhuone, jossa oli tosi taitavasti yhdistelty hiekan, sinisen ja harmaan sävyjä.
Keittiö oli talon kokoon nähden kohtuullisen kokoinen, mutta varmastikin tosi toimiva u-muodon ansiosta. Ruokailutilassa oli monta miellyttävää elementtiä; upea laudoitettu (Siparilan) seinä, Poulsenin Artichoke-valaisin sekä Domus-tuolit.
Myös olohuoneen sisustus oli mukavan neutraali, katseenvangitsijana muhkea Egg-tuoli.


Tässä talossa oli myös toteutettuna autokatoksen (vai olikohan talli?) päälle iso terassi. Tällainen ns. "yläterassi" on myös niitä asioita, jotka tiivisti rakennetulla alueella tuovat aavistuksen enemmän yksityisyyttä ulkona oleskeluun.

Tosi kauniita taloja ja onnistuneita sisustuksia mielestäni! Tykkäsittekö te Ladosta tai Leijasta?

-Liina

6 kommenttia:

 1. Osaatko sanoa mitä sarjaa on makuuhuonen laaytikosto ja yöpöytä? Entä olohuoneen matto? Onko Dekossa esitelty kalustus niin tarkasti, että näihin löytäisin vastauksen sieltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! En valitettavasti osaa kaulusteista tai matoista sanoa. Dekossa ei ainakaan ollut mainintaa matosta, mutta kiintokalusteet taitavat olla Topi-keittiöiden mallistoa, ja muistelin että Dekossa oli maininta ainakin olohuoneen matalan tilanjakajan olevan sieltä. Olisikohan nuo makuuhuoneenkin laatikostot myös? Matto näyttää Beni Ourainilta, mutta tämä on ihan villi veikkaukseni vain. :)

   Poista
 2. Minä tykkäsin myös molemmista. Tuo ladon makkari ja terassin tulipesä jäivät erityisesti mieleen. Myös leijan paneloidut seinät ja tumma saunaosasto vei sydämen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, Ladon terassi oli kyllä tosi ihana! Ja ihan samoin Leijan paneeliseinät olivat minusta yksi sen kohteen parhaita juttuja. :)

   Poista
 3. Tykkäsin Leijasta. Ladossa en tainnut käydäkään, kun me ei jaksettu kierrosta loppuun asti ja itse asiassa aikakin loppui. Tuo Leijan olohuone oli yksi kaikkein kauneimmista messujen tiloista, edustaa juuri sitä tyyliä, mitä meillekin kotiin haen, tosin meille vähän kirkkaammilla väreillä kiitos :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leijan olohuone oli kyllä niin pomminvarman tyylikkäästi sisustettu! Minäkin tykkäsin siitä tosi paljon.

   Poista