2014/08/23

Teetä ja tuikkuja
Aamupäivälle oli hiukan muita suunnitelmia, kuin terveyskeskuksen jonossa hengailu. Koulujen ja päiväkotiarjen pyörähdettyä käyntiin, tahtovat myös kaikenlaiset pöpöt päästä mellastamaan. Pienempi lapsi on yskässä ja isommalle iski sen verran ärhäkkä silmätulehdus, että katsoin parhaaksi käydä hakemassa siihen antibiootit.
Terveyskeskuksen hoitaja ilmoitti odotusajan olevan vähintäänkin tunnin, joten jätin reippaan isomman tytön odottelemaan terveyskeskukseen ja kävin nopeasti pienemmän kanssa laittamassa lakanat kuivumaan ja uuden satsin pesukoneeseen pyörimmään. Sanoin vielä että soittaisi kun ensimmäinen jonosta kutsutaan lääkäriin. Hoitajahan oli sanonut, että meitä ennen jonossa on useampia.
Lähtiessämme kotoa takaisin terveyskeskukseen (asumme ihan lähietäisyydellä ja oltiin oltu poissa alle puoli tuntia), lapsi jo soitteli että voisitteko tulla hakemaan, kävin jo lääkärissä ja sain reseptin. Arvaatteko, että heti iski kamala huonoäiti-fiilis... Kuvittelin tosiaan, että ehditään hyvin käydä välissä kotona, mutta näköjään joskus aikatauluarviot pettävät noinkin reilusti siihen positiiviseen suuntaan!
Nyt on ensimmäiset antibioottirasvat jo silmässä, eikä kuulemma lääkäri ollut muuta todennut, kuin että oletpa reipas tyttö. No niinhän se onkin. <3

Aina välillä sitä miettii, että kasvattaako näitä lapsiaan liiankin reippaiksi? Odottaako liian aikaisin asioita, joita ei vielä tarvitsisi lapsen oikeasti osata ja hallita? Toisaalta, en usko että lapsi olisi terveyskeskukseen jäänyt yksin odottamaan, jos olisi tuntenut itsensä siihen liian epävarmaksi ja pelokkaaksi. Yritän kuunnella lapsia ja aistia milloin kyseessä on  pelkkä "ei mua huvita" ja milloin taas aito epävarmuus ja kenties jopa pelko.

Yllä olevat kuvat eivät liity aiheeseen millään tavalla. Tekipä vaan pitkästä aikaa mieli teetä, tällä kertaa Indian Chaita. Kuva on oikeasti vähän lavastettu, sillä juon teen aina reilulla maidolla höystettynä. Maitotee vaan on niin ruman näköistä, että nappasin kuvat ennen maidon lisäämistä.
Kuvissa näkyvät myös uudet TineK:n tuikkukipot. Ne ostin Lifestylenordicista. En aina malta odottaa illan hämärtymistä, vaan joskus on kiva nauttia kynttilänvalosta ja ennen kaikkea steariinin tuoksusta (ihan hullua, mutta ihan hajustamattomat kynttilätkin tuoksuvat minusta hyvälle) valoisampaankin aikaan.

Mukavaa viikonloppua, me lähdetään tyttöjen kanssa ihan kohta leffaan!

-Liina

4 kommenttia:

 1. Kyllä mun mielestä lapsia voi hyvin rohkasta reippauteen, täähän oli oivallinen esimerkki :-)

  VastaaPoista
 2. Ei ne lapset pienestä rikki mene. Omiani olen aina kannustanut oma-aloitteisuuteen ja ihan tervepäisiä on heistä kasvanut ( 17&19 v). Aivan hyvin toimit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos synninpäästöstä! :) Tärkeintä mielestäni oli, ettei lapsi ollut asiasta millänsäkään, suorastaan vain ylpeä itsestään. Etenkin kun lääkäri (noin 60v. risupartainen mies) oli häntä reippaaksi kehunut.

   Poista