2014/08/25

Vaihtelua olohuoneessa

Inspiroiva ja ihana Pihkala-blogin postaus sai minutkin pyöräyttämään olohuoneen järjestystä uusiksi. Olohuoneemme on aika hankalan mallinen, eikä ehjiä seiniä oikeastaan ole yhtään. On ovea, ikkunaa, portaikkoa ja terassin ovia. Iso kulmasohva rajoittaa myös mahdollisuuksia, mutta onpahan ainakin kaksi ihan kohtuullisesti toimivaa vaihtoehtoa tämänkin sohvan kanssa. Aiemmin olohuonehan näytti tältä.

Nahkainen nojatuolimme on mielestäni yksi olohuoneemme näyttävimpiä juttuja, ja se kyllä nousee parhaiten esille vaaleaa ja paljasta seinää vasten. Kuten se siis oli aiemmin. Nyt se on vähän sivuroolissa ja huomaamaton, jää jollakin tavalla varjoon mielestäni. Toisaalta sohvamme on hiukan vääräkätinen asemoituna tuohon ikkunan eteen ja tuntuu että se blokkaa koko olohuoneen kaikessa massiivisuudessaan. Eli näissä molemmissa vaihtoehdoissa on sekä hyvät että huonot puolensa. Nyt jälkikäteen harmittelen, etten tajunnut ottaa kuvaa tv-huoneen suunnalta. Sekin nimittäin näyttää aika erilaiselta kun sohva ei ole ikkunoiden tiellä. Ehkäpä ensi viikolla ehdin tuonkin näkymän kuvaamaan.

Sohvalla on nyt paljon mukavampi istua. Näkymä on sekä isoista ikkunoista takapihalle (paras maisema löytyy ehdottomasti sieltä) että toisaalta ruokailutilaan ja keittiöön päin. Ehkäpä nyt pidän tämän järjestyksen hetken aikaa, vaikka en kyllä osaa sanoa onko se kahdesta vaihtoehdosta parempi vai huonompi. Tällainen sisustaminen on kyllä tosi kiitollista (etenkin mieheni mielestä), sillä se ei maksa euroakaan. Ja tulipahan taas imuroitua kunnolla myös sohvan sekä ison ja painavan maton alta. ;)

Loppuun laitan vielä sisääntulonäkymän, joka ei olekaan tainnut koskaan kunnolla blogissa näkyä. Pysähdyin aamupäivän auringon paistaessa hetkeksi ihailemaan valoisaa eteistä. Yleensä se on aika pimeä (pohjoisen puolella), eikä aamupäivän auringon tuomasta valoisuudesta arkisin oikein pääse nauttimaan. Talomme arkkitehti on ollut kaukaa viisas, ja jo yli kymmenen vuotta sitten on tehnyt sellaisen sisääntulon, josta näkee "talon läpi".


Reipasta viikon alkua!

-Liina

17 kommenttia:

 1. Oi että miten kaunista teillä on! Tykkään ihan kaikesta. :)

  VastaaPoista
 2. Teillä on kyllä niiiiin kaunista!!! Hyvältä näytää järjestys näin(kin):)!!

  VastaaPoista
 3. Tämäkin on toimiva järjestys! Voisiko upean nojatuolin siirtää oikealle puolelle, jolloin se tosiaan tulisi tässäkin järjestyksessä paremmin esille?
  Tuo tila on todella levollinen, ja nuo ikkunat vaan ovat niin täydelliset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testasin tuota tänään, mutta käynti tv-huoneeseen tulee ehkä aavistuksen ahtaaksi. Tuoli raheinen vie ihan hirmuisen "pitkän" tilan.
   Kiitos kovasti, ikkunat on kivat, paitsi kun niitä pitää pestä;)

   Poista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. kauniilta näyttää. ihana koti teillä! mukavaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
 6. Kauniilta näyttävät kyllä kummatkin järjestykset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Mi! Molemmat järjestykset on onneksi ihan toimivia joten järjestystä vaihtamalla saa aina hauskasti vaihtelua. :)

   Poista
 7. Kaunis näinkin, vaihtelu aina virkistää! Teillä niin kaunista ettei olohuoneesta huonoa saakkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Vaihtelunhaluiselle on kyllä kiva että edes muutamaa eri järjestystä voi pitää. :)

   Poista
 8. Kaunista. Kiva uusi kuvakulma tuo sisääntulo ja oikeasti ihana ratkaisu, että kotiin sisääntullessa näkee talon läpi ulos. Se tekee niin valoistan vaikutelman, oli kyseessä sitten kerrostalokoti tai omakotitalo. :)

  VastaaPoista