2013/12/07

Itsenäisyyspäivä

Eilistä itsenäisyyspäivää vietettiin meillä kotona rennoissa merkeissä. Laittelin muutamat uudet joulu(kausi-)valot ja käytiin miehen ja Onnin kanssa kävelyllä. Tein pihatien varteen yhden perinteisen lumilyhdynkin. Lapset olivat lenkin ajan keskenään (!) kotona. Kaukaiselta tuntui tämäkin hetki vielä viime talvena, mutta niin ne vaan kasvaa  nopeasti isoiksi. Ihanaa ja samalla myös tosi haikeaa.Illaksi oli kutsuttu kummilapsemme perhe syömään. Vedettiin varman päälle ja paistettiin pihvit. Tai mies paistoi (tarvitsemme muuten ehdottomasti uuden esiliinan, tuo sininen unikkoinen on, öh, vähän out of date, näin nätisti sanottuna...)
Olin suunnitellut tekeväni alkupaloiksi gratinoituja vihersimpukoita (superhelppoja, hyviä ja todella edullisia), mutta kun simpukoita ei kolmesta käymästäni kaupasta löytynyt, luovutin. Kylmäsavulohinapit saivat kelvata.
Kattaus oli simppeli: pellavaliina, diy-tölkkihyasintit ja viime jouluna lahjaksi saamani Festivo-kynttilänjalat. Ilta oli tosi mukava, syötiin ja juotiin hyvin. Eipä siinä muuta erityistä tarvittukaan itsenäisyyttä juhlistamaan. Lippu liehui päivällä tietysti salossa ja kaksi kynttilää laitettiin ikkunalle. Isompi tyttö oli tehnyt koulussa lippunauhan ja se laitettiin terassin oviaukkoa koristamaan.
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti