2013/12/24

Tunnelmallista joulua

Kuusi on koristeltu, kinkku paistettu, jouluruuat (ne mitä itse teen) valmiina. Juustoja, suklaata ja muita herkkuja kolmen päivän tarpeisiin. Mökki siivottu, hiiriepisodista toivuttu (ja omassa sängyssä jälleen nukuttu) ja jouluiset muutamat koristeet mökillekin viritelty.
 
 
Aamulla syötiin perinteiset kinkkuleivät aamiaiseksi. Niiden voimin oli hyvä lähteä testaamaan (huih!) jäiden soveltuvuutta luisteluun. Sen verran vahvat jäät olivat jo, että luistelemaan uskalsi mennä. Pienempikin lapsista oli hups vaan kesän aikana oppinut luistimilla etenemään. Viime talvena luistelu oli pelkkää kiukkua, kun hermo ei kestänyt.


 
 
 
 
Aamulla saatiin ihailla upeaa auringon nousua. Hetki kesti noin viisi minuuttia ja sen jälkeen ei tuosta upeasta valoilmiöstä ole enää ollut tietoakaan. No, komea oli maisema edes pienen hetken verran! 
 
Riisipuuron laitoin hetki sitten uuniin. Lapset katselevat elokuvaa ja puuron jälkeen mennään joulusaunaan. Avanto on eilen tehty ja testattu (kyllä, vesi on ihan riittävän kylmää). Saunan jälkeen puetaan mekot päälle (mies ehkä skippaa tämän osion;) ja siirrytään vanhempieni luokse aattoiltaa viettämään. He ovat reilu viikko sitten uuteen kotiin muuttaneet ja onkin ihanaa päästä aattoiltaa sinne tunnelmoimaan.
Jouluna kokoonnutaan yhteen isolla porukalla; vanhempani, appivanhemmat, miehen sisko, enoni sekä meidän oma perhe. Sisko viettää joulua tänä vuonna avopuolisonsa kotona. Lapset nauttivat kun kaikki läheiset ovat koolla!
 
Tunnelmallista ja rauhallista joulua kaikille!

4 kommenttia: