2013/12/04

Sisustushaaveita

Haaveita pitää aina olla. Pysyy sisustajan mieli virkeänä:)
Kaikkia toiveitahan ei pysty aina toteuttamaan, mutta onneksi haaveilu on ihan ilmaista. Joskus myöhemmässä vaiheessa tämä toive toivottavasti toteutuu. Minä nimittäin haluaisin meille uudet ruokapöydän tuolit! Nykyiset ovat mustaa nahkaa (mukamas, taidettiin huijata meitä hölmöjä) kromijaloilla. "Nahka" on vain nykyään armottoman huonossa kunnossa. Jos olisi oikeaa ja aitoa, eihän se tuollaiseksi menisi. Pöh! No, halvat olivat ja tässä se taas nähtiin miten kalliiksi se halpa saattaa tulla.
Tässä kuvassa tuolit näyttävät ihan hyviltä, mutta istuinosa on todella kulunut ja "nahkan" pinta on irtoillut ja näyttää nyt todella rumalta ja epäsiistiltä.Pöydän kaveriksi kaipaisin kuutta tuolia ja muutamaa varajakkaraa. Tuolikandidaatteja ovat seuraavat:Kuvat lainattu täältä, täältä, täältä ja täältä.

Pahoittelen tuota kollaasin heikkolaatuisuutta, olen vähän aloittelija niiden tekemisessä:)
Ykkössuosikki tuoleista on tällä hetkellä tuo DSR. En osaa oikeastaan edes tarkemmin perustella miksi ne eniten houkuttavat. Hay:n tuoli on myös ihana, mutta mielestäni meidän ruokapöydän paikka on sen verran ahdas, etteivät noin massiiviset tuolit pääse parhaiten esille siinä. Kieltämättä sellaista olen joskus myös haaveillut, että ruokapöytä siirtyisi enemmän olohuoneen puolelle ja tuossa keittiön syvennyksesä olisikin vain pienempi (pyöreä?) pöytä. Aijai, nyt siis ollaan kuuden tuolin sijaan ostamassa vähintään kymmentä tuolia ja vielä lisäksi uutta ruokapöytää...

Tuo DSR:n materiaali olisi uskoakseni siinä mielessä hyvä, ettei tarvitsisi pelätä sen piloille menemistä (vrt. puu tai nahka). Jos kenelläkään on kokemusta kyseisistä tuoleista, otan ilolla niitä vastaan! DSR:n materiaali/muotokieli on myös sellainen, että se käy todennäköisesti melkeinpä minkä tahansa pöydän, materiaalin tai sisustuksen kanssa hyvin yksiin. Ajattelisin niin, että tässä olisi tuolit vähintään seuraavaksi 20-30 vuodeksi! Ja hei, kun jokin näyttää noin modernilta ja tyylikkäältä yli puoli vuosisataa suunnittelunsa jälkeenkin, niin täytyyhän sen olla tyylikäs myös muutaman vuosikymmenen eteenpäinkin.

Nyt siis sitkeästi säästämään, jospa näitä tuoleja saisi päivitettyä vaikka yhden kerrallaan uusiksi. Jso vaikka saisi yhden aina syntymäpäivälahjaksi, kuusi tuolia olisi kasassa ennen seuraavia pyöreitä syntymäpäiviä!

On minulla ruokailutilaan liittyvä toinenkin haave, mutta siitä sitten joskus myöhemmin;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti