2013/12/22

Jouluisia asetelmia osa 2

 
Viime viikolla olen viettänyt muutaman illan keittiössä saaristolaisleipiä tehtaillen. Niitä ovat saaneet opet ja työkaverit, naapurit ja appivanhemmat. Leipomishommat saavat ihan erilaisen fiiliksen, kun keittiössäkin on jotakin jouluista. Ei sen tarvitse kynttilää ja havunoksaa kummempaa.
 
Kuvassa on Harri Koskisen Lantern -lyhty, bambuinen alusta ja siskoreissulta Kööpenhaminasta tuotu Ferm Livingin pannunalunen. Se on kaunis, mutta järkyttävän epäkäytännöllinen. No, joskus voi jotakin olla ilman täydellistä funktionaalisuuttakin;) Pentikin pieni maljakko on saatu vuosia sitten bloggaajakollega Ässältä
 
 
 
 
 
Nyt on koti siivottu, järkyttävä määrä tavaraa pakattu autoon (ja peräkärryyn...) ja siirrytty mökkimaisemiin joulun viettoon. Huomiselle on vielä rastina ruokakaupassa sinkoilu sekä saunan ja mökin puunaus. Vähän ikävämpänä yllätyksenä hetki sitten nukkumaan käydessä sängystä löytyi täkkien alta kuollut hiiri - yäääk!!! Suunnitelmistani poiketen pesenkin siis täksi jouluksi täkit, tyynyt ja vielä petauspatjan päällisenkin. Ensimmäinen täkki jo yhdeksässäkympissä koneessa pyörii.
Tämä yö nukutaankin vierashuoneessa. Yöks, vieläkin puistattaa!!
 
Kaikki lahjat on hankittu ja paketoitu yhtä onnetonta kotiin unohtunutta lukuunottamatta. No, se säästetään isommalle lapselle synttärilahjaksi ja huomenna ostan pukinkonttiin jotain korvaavaa. 
Tuota hiiriepisodia lukuun ottamatta toistaiseksi maassa rauha ja joulumielikin ihan hyvällä mallilla. Huomenna vielä pieni rutistus jonka jälkeen päästään rauhoittumaan joulun viettoon - toivottavasti ilman ylimääräisiä (ei toivottuja) yllätysvieraita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti