2014/07/12

Brita-kakku

Saimme tänään mökillemme vieraita (kesätapaamisesta mökillämme on tullut hauska perinne heidän kanssaan). Lapset (4+2 omaa) nauttivat auringosta, tramppahyppelystä ja vesileikeistä. Perinteisesti olemme grillailleet, nauttineet hiukan kuohuvaa sekä jotakin hyvää jälkiruokaa.
Olen vähän laiska leipomaan, mutta nyt onneksi testasin herkkua, jota aiemmin ei ole tullut koskaan tehtyä. Onneksi sentään nyt tämän tein, sillä Brita-kakku ampaisi heti lempijälkiruokieni joukkoon!

Kakun tein tällä Valion ohjeella, tosin tuplasin määrät. Täytteeseen laitoin aavistuksen ohjetta vähemmän sokeria, sekä lisäsin valkosuklaa-limerahkaa. Taisi kakku muillekin maistua, sillä eipä siitä jäänyt jäljelle muuta kuin kakkulautanen Onnille nuoltavaksi.

Tykkään tosi paljon jälkiruuista, joihin tulee jossakin muodossa  marenkia. Tässä kakussa yhdistyvät loistavalla tavalla ihana sitkeänpehmeänrapea marenki, raikkaan hapokkaat mansikat ja lempeä kermavaahto. Ihan mahtava yhdistelmä! Jos kaipaat helppoa herkkua kesäpäivän tarjottavaksi, suosittelen tätä todella lämpimästi. Taidan ensi viikolla testata tästä sen raparperiversion.

Mukavaa viikonloppua!

-Liina

6 kommenttia:

 1. Näyttää herkulta!!! Täytyypä testata kakkua tällä ohjeella:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen testaamaan! Oli tosi helppo tehdä ja lopputulos kyllä yllätti todella positiivisesti. :)

   Poista
 2. Mäkin tehnyt vasta tänä kesänä ekan kerran Brita kakkua ja juuri Valion ohjeella. Helppo ja aivan taivaallinen herkku. Tosin mäkin tuplahintaa Valion ohjeen! :) Oon tehnyt jo kaks kertaa tätä herkkua ja suunnittelin tekeväni myös elokuussa oleviin tyttäreni ristiäisiin tätä herkkua! :)

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje oli kyllä ihanan simppeli ja siitä huolimatta kakku aivan taivaallista! Ristiäistarjottavana tämä on kyllä varmasti tosi hyvä, pohjankin kun voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi niin itse ristiäisaamuun jää vähän vähemmän tekemistä.

   Poista
 3. Maistuis kyllä täälläkin. Onhan tässä tänä kesänä tosin vielä kesäjuhlia tiedossakin, joten pitää odotella kahvikutsua.

  T. Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan sitä voi kutsua itse itsensä kahville jos ei malta kutsua odotella. ;)

   Poista