2014/07/31

Sisustusintoa ja kirppislöytö


No johan se sisustusinto alkoi kesätauon jälkeen taas löytyä! Pitkän poissaolon jälkeen kotona teki mieli tehdä pientä sisustussäätöä, ja kesälomalla löytynyt iso lasipullo oli kimmoke ylä-aulan hukkanurkan sisustamiselle. Aiemmin tuossa peilin vierellä oli vanha (10 vuotta?) Ikeasta ostettu rahi, jolla ei okein minkäänlaista funktiota tuolla paikalla ollut. Kovin kauniskaan se ei ole, joten siitäkään ei syytä rahin esillä pitoon löytynyt.

Rahin tilalle löysi paikkansa antiikki- ja keräilyliikkeestä löytämäni vanha AIV-pullo. Pullo oli isossa pärekorissa, joka vielä odottelee putsausta. Eiköhän sillekin jotakin käyttöä löydy. Pullo on hauskan epäsymmetrinen, mutta pysyy ihan tukevasti pystyssä ja uskon (toivon!) etteivät lapset sitä kaada.


Peilin eteen siirsin työtilasta DIY-koivupölkyn. Se on edelleen kauniin sävyinen ja säilynyt ihanan vaaleana. Sen päältä löysi paikkansa myös By Malene Birgerin tuoksukynttilä sekä etupihalta napatut kuunliljan lehdet. Kuvissa näkyy myös hiukan aulan mattoa. Se on vuosia sitten ostettu Vepsäläiseltä hyvällä alennuksella. Matto on muistini mukaan Adean (?) ja materiaaliltaan villaa ja pellavaa. On kyllä ollut hintansa arvoinen, vaikka alennuksen jälkeenkään ei mikään ihan halpa ollut. Niin se vain on, että laatu (käsinsolmittu) ja luonnonmateriaalit kestävät ja vaikka hankintahinta kirpaisi, loppujen lopuksi käyttöikä on niin pitkä, että käyttövuosille jyvitetty hinta jää ihan edulliseksi. Meiltä nimittäin löytyisi varastosta useampikin WM-Carpetin karvalankamatto uusia omistajia odottelemasta. Polypropyleenimatoissa on puolensa, mutta itse olen alkanu vähitellen suosimaan enemmän luonnonmateriaalista tehtyjä mattoja.


Yläaulan nurkkaus sisältää nyt juuri niitä materiaaleja ja sävyjä jotka tuntuvat kauniilta ja sopivat mielestäni kivasti yhteen. Kummasti sitä sokeutuu omalle kodilleen ja sisustukselleen, vasta pidemmän poissaolon jälkeen huomaa niitä rempalleen jääneitä kohtia joita on sitten sisustusinnon löytyessä tosi mukava laitella uuteen järjestykseen. Tämäkin pieni facelift toteutui todella pienellä rahamäärällä, eli aina ei tarvitse kalliilla rahalla muutoksia tehdä!
 
Kivaa loppuviikkoa!
 
-Liina

14 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja tosiaan! Mistä tuo peili on? Siinä on ihanan ohuet kehykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iisa! Peili on ostettu Ikeasta pari vuotta sitten.

   Poista
 2. Kauniilta näyttää. Isällänikin taitaa muuten pyöriä nurkissa tuollainen pullo. Pitäisiköhän kantaa uuteen kotiin :) Minulla alkaa myöskin taas vähän selkiintymään visiot. Miksi se oma koti on aina se hankalin sisustettava??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iitu! Näitä isoja pulloja on ilmeisesti yllättävänkin paljon ihmisillä varastoissaan ja ties missä jouten pyörimässä. :)

   Poista
 3. Oma koti on hankalin sisustaa siksi, koska siellä pitää itse myös asustaa. Eli ei voi vain sisustaa vaan pitää ottaa huomioon myös kaikki tekemiset ja tekemisen kannalta tarpeelliset tavarat. Mun oma sisustustyyli onkin, että sisustan ja sitten kannan sisään ja ulos tarpeellisia ja tarpeettomia tavaroita enkä välitä enää sisustuksen tyylistä. Rentoa. S.

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis tuo pullo ja aivan ihana tuo diy -pölkky! Tuollaisen tahtoisin meillekin :)

  VastaaPoista
 5. Kauniilta näyttää! Meilläkin oli edellisessä talossa varastossa tuollainen iso pullo ja tyhmät heitettiin se pois. Nyt se olis näyttänyt taas hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kieltämättä itsekin on joskus tullut heitettyä ihan oikeitakin helmiä tietämättömyyttään pois (eräskin Yki Nummen suunnittelema valaisin, voit kuvitella miten hemmetisti nyt harmittaa...).

   Poista
 6. Kiva nurkkaus! Toivottavasti meillekin kotiutuisi tuollainen iso pullo jostain, on meinaa ihanan näköinen elementti ainakin teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Vastaavia pulloja löytyy yllättävän paljon esim. Tori.fi:stä. :)

   Poista
 7. Hei!
  Mulle tulee aina näistä pulloista mieleen. Kun 30 vuotta sitten pikkuveljeni hyppeli sohvalla ja tippui tollasen pullon päälle. Hirveä määrä verta ja lasin kappaleita. Vähäisellä määrällä tikkejä kuitenkin selvittiin. Hieno pullo, mutta lapsiperheessä kannattaa miettiä sijoituspaikka tarkkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kauhistus, kuulostaa hurjalta!
   Onneksi meillä tuo pullo on sijoitettu tosiaan ns. hukkanurkkaan, eli on uskoakseni ihan turvallinen paikka. Kiitos varoituksesta kuitenkin. :)

   Poista