2014/07/17

Mökin ruokailutila ja uudet tuolit


Mökillämme on sisustuksen suhteen tapahtunut pieniä muutoksia kesän aikana. Hankimme uuden ruokapöydän entisen liian pienen tilalle. Etsiskelin pitkään käytettyjä pöytiä mm. Huuto.netistä ja Tori.fi:stä, mutta kohtuuhintaista ja toivomani mukaista pöytää ei valitettavasti löytynyt. Päädyimme hankkimaan uudeksi ruokapöydäksi Ikean Norden-pöydän. Pöytä on massiivikoivua ja jatkettava. Pöydän jatkettavuus olikin oikeastaan pakollinen ominaisuus, sillä mökillä ruokavieraita käy tosi usein. Ruokailutila (eli tupa) on kuitenkin aika rajallinen kooltaan, joten on mukavaa ettei pöytä vie ylimääräistä tilaa silloin kun vieraita ei ole.
Ruokailutilasta ennen muutosta löytyy kuva täältä.Tuolejakin (mm. käytettyjä Artekin tuoleja) etsiskelin, mutta asia ratkesi ilman suurempaa vaivannäköä riittävästi odoteltuani, sillä saimme kuin sattuman kautta tuttumme kautta tuoleiksi kotimaiset Piiroisen Arena 022 -tuolit. Eivät ole ehkä ihan perinteiset tuolit mökkisisustukseen, mutta ei haittaa! Ovat mukavat istua, pinoutuvat, eikä tuo kotimainen design ole ainakaan haitaksi. Olin jo petsaamassa tuoleja mustiksi, mutta maltoin mieleni. Jossakin vaiheessa tupakin on tarkoitus käsitellä kuultovalkoisella, joten sillon voi olla ihan kivakin olla lämpimän sävyisiä huonekaluja.

 
Kesä on ihanaa aikaa, sillä kukkakaupassa ei tarvitse käydä. Kauniita somisteita löytyy tienpenkalta poimimalla, eikä maksa mitään. Kuunliljan oksat nappasin terassin viereisestä kukkapenkistä (joka muuten on mökin ainoa kukkapenkki, eikä sisällä muuta kuin kuunliljoja ja tupsun ruohosipulia).

En tiedä huomasitteko, mutta blogini on siirtynyt Indiedays Inspiration -portaaliin. Käytännössä tuo ei vaikuta blogin lukemiseen mitenkään, vaan blogia voi lukea ihan entiseen tapaan esim. Bloggerin tai Bloglovinin kautta. Indiedays Inspirationin kautta voi seurata 500 Inspiration-yhteisöön kutsuttua blogia. Tuolta löytyvät mm. Modernisti Kodikas, Piipadoo sekä Projekti Verkaranta, vain muutamia suosikkejani mainitakseni. Olin kutsusta tosi iloinen ja toivon että blogini pariin löytyy Indiedaysin kautta uusia lukijoita!

Leppoisaa torstai-illan jatkoa!

-Liina


10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Toivon että tuolit nousevat vielä kauniimmin esille, kun taustaseinä on käsitelty valkolakalla. :)

   Poista
 2. Haa, mulla on juuri työn alla Piiroisen Arena 011 -tuolit.
  Hyvät istua ja pinoutuvuudesta plussaa.
  Tuolisi ovat hyvät noin. Minä hankin tehtaalta erikoisavaimen noihin selkänojan Arenaruuveihin, jotta duunaus onnistuu.
  Tervetuloa Indiedays Inspiration -portaaliin minunkin puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! Nyt en tosiaan noita enää haikailekaan tuunaavani, ovat hyvät noin. :)
   Ja kiitos kovasti, oli tosi kiva päästä Inspirationiin mukaan!

   Poista
 3. Kivalta näyttää mökillä! :) Samaa pöytää meillekin katselin keittiöön, on kivan näköinen ja juuri tuo jatkettavuus on plussaa! Ja mukava saada sinutkin idlle! :)

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia! Tuo pöytä on kyllä tosi kiva ja uskon että passaisi aika hyvin teillekin.

   Poista
 4. Modernit tuolit toimivat minusta hienosti tuossa tilassa, etenkin kun mattokin on noin graafinen. Tervetuloa Indiedays-yhteisöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tuolit sopivat sinunkin mielestäsi. Ja kiitos kovasti, oli ilo päästä mukaan. :)

   Poista
 5. Onpas kivan näköinen mökkisisustus teillä! Ja todella kauniit tuolit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sanna! Tuolit on kyllä minustakin ihanat, vaikka en ihan heti niitä mökille osannutkaan edes ajatella. :)

   Poista