2014/07/10

Loma Pärnussa


Vietimme Pärnussa kolme päivää viime viikon lopulla. Reissussa mukana oli oman pesueemme lisäksi myös ystäväperhe kahden lapsensa kanssa. Minulle ja miehelleni Pärnu oli entuudestaan tuttu kohde, molemmat olemme käyneet siellä useamman kerran aikaisemminkin, omasta viime kerrastani tosin oli jo yli kymmenen vuotta.

 
Mitään maatamullistavia ruokakokemuksia emme tuolla kokeneet, eikä toisaalta sellaiseen fine diningiin olisi järkeä ollutkaan, lasten (alle 1v, 2x5v, 9v) ehdoilla kun reissua tehtiin ja monesti tarpeen oli vain saada nälkäiset lapset mahdollisimman pian ja helposti ruokittua. Pizzaa ja vastaavaa tuli siis syötyä enemmän kuin tarpeeksi. Olisikin kiva kuulla onko teillä lukijoilla hyviä suosituksia Pärnun ruokapaikoista. 


Parasta Pärnussa on mielestäni upea hiekkaranta. Parhaimmillaan tuo pieni Itämeren rantakaupunki näyttäytyykin lämpimällä ja aurinkoisella kesäsäällä. Onneksemme säät meitä aika hyvin suosivatkin, joten rantaelämästä pääsimme ihan riittävästi nauttimaan. Tuloilta oli tosi kylmä ja tuulinen, joten ensimmäisen päivän aamun vietimme Tervis Paradis -vesipuistossa. Tuo paikka oli kyllä tosi kiva, lapsille juuri sopivia liukumäkiä ja heti aamusta paikka oli ihanan tyhjillään eikä mihinkään vesiliukumäkeen tarvinnut jonottaa.  
 
Matkallelähtöpäätös tehtiin niin viime tipassa, ettei hotellin suhteen juuri voinut olla valikoiva. Yövyimme Tervis Medical Spa -hotellissa. Huoneemme oli neljän hengen tarpeisiin juuri sopiva, aikuiset nukkuivat makuuhuoneessa ja lapset olohuoneessa vuodesohvalla. Lasten mielestä parasta oli iso poreamme, jossa järjestettiinkin joka ilta melkoiset vaahtobileet...

Hotellissa olisi ollut tarjolla jos jonkinlaisia hoitoja. Itse kävin testaamassa intialaisen päähieronnan ja mieheni perinteisen hieronnan.
Olipa mukava loma. Pärnu on ihanan lähellä oleva sympaattinen rantakaupunki jonne varmasti vielä palaamme. Jos kaipaa lyhyen ja helpon matkan päässä olevaa rantalomapaikkaa, Pärnu on tosi varteenotettava vaihtoehto.

2 kommenttia:

  1. Tuollaista hiekkarantaa juuri nyt kaipaisikin! Ihana tuo eka kuva..tekee mieli heittää paita pois ja juosta polkua pitkin aaltoihin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pärnun ranta on kyllä tosi ihana! Tosi hienoa hiekkaa ja uskomattoman loivasti syvenevä merenranta! :)

      Poista