2014/07/20

Mökin keittiö ennen ja jälkeenTeimme mökille keittiöremontin viitisen vuotta sitten. Mitään rakenteellisia muutoksia ei tehty, vaikka olisinkin tosi paljon halunnut keittiöstä hiukan isomman. Toiminnallisuus keittiössä parani huimasti jo muutamilla pienemmilläkin muutoksilla, joilla saatiin laskutasoa ja säilytystilaa lisää.
Yksi isoin muutos oli jääkaapin siirtäminen pois ikkunan edestä. Keittiöön (tai keittonurkkaukseen oikeastaan) tuli lisää valoa sekä sitä niin tärkeää laskutilaa.


Keittiön kalusteet tilattiin Ikeasta, pöytätasoina käytettiin vanhan kotimme keittiön tammitasoja ja mm. uuni oli myös vanhan kodin keittiöstä. Kierrätystä parhaimmillaan! Viime vuosina keittiöremontteja on tehty kolme (vanhaan kotiin, uuteen kotiin ja tänne mökille), ja kaikki vanhat keittiöt on saatu tavalla tai toisella (ainakin osittain) hyötykäyttöön sen jälkeen.Säilytystilaa on edelleen naftisti, joten tasoilla joutuu säilyttämään mm. mausteita, astioita ja muuta tarpeellista yhä edelleenkin. Myös vasemman puoleinen seinä on otettu käyttöön. Siellä säilytetään mausteita ja kaikenlaista muutakin keittiötarviketta.

Kuivauskaappia ei remontin jälkeen keittiöön tullut. Tuokin tila haluttiin ottaa käyttöön ihan normaalina säilytystilana. Käsitiskit kuivuvat näppärästi Ikeasta ostetussa kuivaustelineessä, joka ei vie kovinkaan paljoa säilytystilaa.


Vaikka keittiö on pieni, sinne on saatu mahdutettua aika hyvin kaikki tarpeelliset toiminnot. Kesällä ruoka tehdään pääasiassa ulkona grillissä ja keittiössä tehdään pääasiassa vain esivalmistelut.

Mitä sanotte, onko keittiön muutos ollut onnistunut? Itse olen lopputulokseen tyytyväinen, etenkin kun se saatiin toteutettua tosi pienellä budjetilla.

Leppoisaa sunnuntaita!

-Liina

18 kommenttia:

 1. Todellakin onnistunut muutos! Ihan varmasti keittiö muuttui toimivammaksi ja aivan älyttömästi keittiöön on tullut valoisuutta muutoksen myötä! Kaunis keittiö:)!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, Viivi! Tykkään kokkailla aika paljon, joten toimivaa keittiötä arvostaa kyllä. :)

   Poista
 2. Huikea muutos, todella kaunista ja kodikasta! :) Ja ihana tuo jääkaappi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jessica! :) Smegin kaappi oli toiveena, mutta tuo Upo on kyllä ihan kelpo budjettiversio sen korvaajaksi.

   Poista
 3. Kiva ja toiminnallinen muutos :) Ja kierrätys on aina plussaa!

  VastaaPoista
 4. Tuon vanhan kuvan mukaisen jääkaapin tilalla muuten oli aiemmin matala jääkaappi ja sen päällä taso. Ilmeisesti on sitten tullut niin paljon tarvetta isommalle jääkaapille, että on uhrattu valoa ja maisemia. Nykyisen jääkaapin paikallahan oli astiakaappi. Mä en edes muista nähneeni tuota isompaa jääkaappirötisköä keittiössä. En kai sitten käynyt tuolla mökillä kertaakaan sen aikana. Vähän yllätti tuo kuva. S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tilaa on rajallisesti, kompromisseja joutuu aina jonkun asian suhteen tekemään. :)

   Poista
 5. Kivan muutoksen olette saaneet aikaan ja valkoinen todella raikastaa keittiön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, Elina! Pieniin tiloihin valkoinen on kyllä yleensä aika varma valinta. :)

   Poista
 6. Hienoa muutos! Mukavia kuvia aiemmissakin postauksissa mökiltänne, ihana paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija! Mökki on kyllä ihan parasta pakoa arjesta ja arkirutiineista. :)

   Poista
 7. Hieno muutos! Kivaa, että olette jättäneet keittiöön lämpöistä "mökkihenkeä" eikä remppaamalla tilasta ole tehty liian modernia. Ihana mökki teillä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru! Tuohon juuri pyrittiin, että mökki olisi edelleen mökki, eikä kopio kaupunkikodista. :)

   Poista
 8. Hieno muutos kyllä! Sillain sopivasti uusi, mökille sopiva keittiö. Muutenkin mökkinne näyttää aivan ihanalta! Kyllä tuolla kelpaa lomailla :)

  VastaaPoista