2014/01/09

Tyttären huone


Laspsen huoneen sisustaminen on tosi haastavaa. Tavoitteena olisi saada aikaiseksi ratkaisut, joita voi tarpeiden muuttuessa ja lapsen kasvaessa (se nimittäin tapahtuu ihan järjetöntä vauhtia!) muunnella aina uudestaan ja uudestaan. Pitäisi olla leikkitilaa, työtilaa ja rauhallinen mukava paikka nukkua. Säilytystilaa tarvitaan toki myös, osittain sellaistakin jonne kaikenkirjavat tärkeääkin tärkeämmät tavarat saa halutessaan piiloon. 

Isomman tyttären huone on kooltaan melko iso ja yllättäen siitä johtuen tuntui hankalalta sisustaa. Olisin halunnut jonkinlaista muuta ratkaisua kuin nykyinen, jossa kalusteet kiertävät seiniä. Tavissisustajan taidot (aika ja rahat) eivät kuitenkaan riittäneet ideoimaan luovempia ratkaisuja. 
Tytön huoneeseen  teimme Ikean kaapeista ja massiivitammilevystä (käsiteltiin Osmocolor puuvahalla vaalean sävyiseksi) työpisteen. Kuten kuvasta näkyy, pöytä ja taso ovat tehokäytössä;) Totuushan on se, ettei lapsi tee esimerkiksi läksyjään koskaan omassa huoneessa, vaan ne tehdään aina keittiön pöydän ääressä. Lego Friends -kaupunki sen sijaan on vallannut tasot ja ukkeleita, hevosia ja tarvikkeita järjestellään äärimmäisellä pieteetillä. 

 

Kuvista on helppo päätellä tyttären lempiväri. Turkoosia löytyy tekstiileistä ja muutamasta yksityiskohdasta. Muuten materiaalit on pyritty valitsemaan siten, että lempivärin vaihduttua sisustusta olisi helppoa päivittää.

Lempivärin lisäksi myös tämän hetkinen suosikkiharrastus /-asia näkyy myös selvästi. Hevoset on tytölle supertärkeä juttu.  

 

Yllä näkyy viimeisin tytön huoneeseen tehty sisustushankinta. Vepsäläisen alesta ostettiin sängyn päätyyn String-hyllykkö. Siinä saa kätevästi säilytettyä herätyskellon, iltasatukirjan sekä tärkeimmät omat askartelut ja muut tarpeelliset tavarat.


3 kommenttia:

 1. Huomasin kommenttisi eräässä blogissa ja oli pakko tulla urkkimaan. Aivan ihana blogi sinulla! :)

  Rakastan limenvihreän ja ja turkoosin kontrastia. Ja loistava tuo "tuunattu" Puppy, ei taida kovin monessa kodissa olla tuossa käytössä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista:) Tosi kivaa että löysit tänne, tervetuloa uudestaankin!
   Puppy on kyllä ollut meidän tyttöjen leikeissä monessa mukana:D

   Poista
 2. Hei! Saanko udella nuista ikean kaapeista, ovatko ne mitä sarjaa ja minkä kokoisia? :)
  -Tiina

  VastaaPoista