Viime viikonloppuna päätettiin testata ensimmäistä kertaa joululahjaksi saatua crème brûlée-settiä. Siihen kuului poltin (en tiedä onko sillä jokin virallinen nimi) sekä neljä kippoa. Tämä jälkiruoka on siitä loistava, että sen voi tehdä sokerin paahtamista lukuun ottamatta etukäteen valmiiksi.
Reseptinä käytin Valion sivuilta löytynyttä versiota. Ainekset ovat hyvinkin simppelit:
Keltuaisia, sokeria, kermaa, maitoa ja vaniljatanko. Näppäränä laitoin sokeria tuplamäärän, samoin kokonaisen vaniljatangon vaikka reseptissä oli vain puolikas.
Crème brûléet kypsennettiin uunissa vesihauteessa ja jäähdytettiin sen jälkeen 2-3 tuntia jääkaapissa. En tiedä mitä meni vikaan (sen lisäksi ettei mitat ihan osuneet kohdalleen), mutta jostakin syystä nämä paahtovanukkaat eivät jähmettyneet kunnolla.
Sokerin paahtaminen onnistui hyvin ja pinnasta tuli ihanan rapsakka.
Harmi vain, että sisus oli "vähän" löysä. Syötiin siis sokerikuorrutettua vaniljakastiketta:D
Näin helpolla en kyllä anna vielä periksi. Olen syönyt useamman kerran aivan mahtavan hyvää crème brûléeta, joten harjoittelu jatkukoon kunnos lopputulos on enemmän onnistunut!
Ihana jälkkäri! Itse en ole koskaan testannut tehdä tätä, mutta voin uskoa, että se on oma taitolajinsa! Harjoittelu varmasti tekee tässäkin asiassa mestarin:)!
VastaaPoistaJoo, periksi ei anneta:) Ja eipä tuo epäonnistunutkaan onneksi pahaa ollut:D
PoistaMeillä on samanlainen setti, mutta eipä olla aikoihin sillä mitään tehty. Täytyypä laittaa to do-listaan, vois olla jonkun sunnuntain jälkkäri. Tuo poltin on kai nimeltään tohotin :).
VastaaPoistaHeh, tuo tohotin kuulostaa tosi kuvaavalta:)
PoistaKannattaa testata, jospa te onnistuisitte paremmin!
Kuulostaa ihan mun kokkailulta jossa yleisin sana on "oho!". :D
VastaaPoistaMinulla on sinulle vähän erilainen haaste, nappaatko kiinni? http://modernistikodikas.blogspot.fi/2014/02/postaus-omalla-murteella.html
Kiitos kovasti haasteesta, Kerttu! Ihan varmasti otan sen vastaan:)
Poista