2014/01/04

Ankkaa - osa 2.

Aiemmin testasimme kokonaisen ankan paistamista. Tänään testissä olivat ankan rintafileet. Ne ostettiin pakasteina ja sulatettiin jääkaapissa vuorokauden ajan.  Resepti oli helppo:
-Ristikkoviillot nahkapuolelle
-Fileet kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin
-Suolaa ja pippuria kaikille pinnolle
-Ruskistaminen
-Pannulta uuniin 180 asteeseen kunnes sisälämpotila 55 astetta


Miten meni:

-Muuten ok, mutta maustaminen tapahtui vähän liian myöhään
-Olin hannari ja paistoin fileitä uunissa vähän liian pitkään ja sisälämpö nousi yli 60 asteen. Fileet eivät olleet niin meheviä kuin olisi toivonut.
-Rasva räiskyi paistaessa niin iloisesti, että saunareissu ennen ruuanlaittoa oli aika turha juttu. Suihku ja vaatteiden vaihto edessä.

Lisäkkeeksi tein uunissa palsternakkaa, johon laitoin öljyä, suolaa, pippuria, balsamicoa ja hunajaa. Näistä tuli tosi hyviä!
Päälisäke oli suppilovahverorisotto. Siinä aineksina:
-risottoriisi
-kasvisliemi
-valkoviini
-sipuli
-valkosipuli
-suppilovahverot
-sitruunankuoriraaste
-suola
-mustapippuri
-timjami

Vaikka itse sanonkin, risotto onnistuu lähes aina. Unohdin tällä kertaa parmesaanin, mutta risotto oli silti tosi maukasta eikä unohdus haitannut yhtään:)


Jälkiruuaksi tuhottiin lahjaksi saatu piparikuusi. Kostutin piparin kahvilla, ladoin päälle valmista tiramisurahka-kemaseosta ja raastoin päälle suklaata. Tuli ihan järkyttävän hyvää!Ah, pitkät viikonloput on ihan täydellisiä! Tänäänkin olen ehtinyt lenkille, vaihtanut lakanat ja fiksaillut vähän  työtilaa, siitä ehkä huomenna jotakin lisää (jos vain päivä sen verran suostuu sen verran valkenemaan, että kuvatuksi saa...). 

Huomenna mennään kummityttöä moikkaamaan ja jos aikataulut antaa periksi käydään sitä ennen viimeinkin siellä Aalto-museossa.

Ihanaa pitkän viikonlopun jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti