2014/08/31

Uusia kuvakulmia -haaste

Sain Piipadoon Piialta haasteen kuvata viisi erilaista kuvakulmaa viidessä minuutissa kodistamme. Ihan en kyllä tiedä noudatinko sääntöjä, minuutteja meni varmasti vähän enemmän. Se toivottavasti sallitaan, siltä tultiin pari tuntia sitten pieneltä reissulta Oulusta ja koti oli juuri sen näköinen että sinne on hetki sitten perhe kaikkine kamoinensa palannut. Kuvakulmien ulkopuolelle oli ihan pakko muutama tavara siirtää. Ette varmasti olisi halunneet nähdä purkamatonta matkalaukkua, sadepukua (miehen ajopukuun liittyvä systeemi) tai muuta kaikenlaista paikkaansa etsivää romua.

Alunperin haasten on lähtenyt Viljan Muotoseikka-blogista. Onpa muuten aivan ihana blogi, johon suosittelen ehdottomasti tutustumaan, mikäli ei ole vielä entuudestaan tuttu!

Tässä meidän vähemmän kuvattuja kulmia:


Tässä tv-huoneesta olohuoneen läpi näkymä takapihan suuntaan. Tämä kuvakulma on saattanut aiemminkin vilahtaa, mutta valitsin tämän siksi, että olohuoneen uusi järjestys näkyy tässä myös hauskalla tavalla.


Harvemmin tulee kuvattua eteisen ja tuulikaapin suuntaan. Ihan siksi, että siellä on yleensä aina kaaos, eikä tuo sininen ovi muutenkaan niin ihana ole. Ovi on menossa jollakin aikataululla maalaukseen/vaihtoon, jolloin siitä tulee musta tai tummanharmaa. Ovet levikkeineen ovan vain ihan himskatin tyyriitä, joten sietänen tuota väripuolta ovea hetkisen vielä. Ja sininenhän on tulossa takaisin muotiin, joten tässä ollaan nyt melkein trendien edelläkävijöitä! Hehe.


Ylä-aulan kulkuväyliä en ole tainnut ennen kuvata. Ihan siitä syystä, ettei niistä kovinkaan paljon inspistä irtoa. Ensimmäinen ovi oikealla johtaa vessaan ja toinen pikkuruiseen vaatehuoneeseen (joka on aina niin täynnä ettei ovea meinaa uskaltaa avata).


Tässäpä kurkistus huoneeseen, josta ei varmuudella ole kuvia aiemmin  julkaistu. Siellä on meidän "kuntsi" eli "kuntosali", siis GYM. Design Lettersit ovessa ovat vitsi, sillä eihän tuo ylimääräinen huone mikään oikea kuntosali ole, mutta löytyy sieltä sentään crosstrainer (aiai, ollut aika vähällä käytöllä viime aikoina, syytän helteitä) ja muutama puntti sekä penkki. Lasten zhu zhu-pets-talo majailee myös kuntosalissa. En tiedä kertooko enemmän siitä etteivät lapset ns. nukkekodilla juuri leiki, vai että talon väki on laiskoja kuntoilemaan.


Ylätasanteelta portaikkoon päin. Tässä ei paljoa kerrottavaa ole. Seinällä roikkuvat (aina vinossa!) DIY-akustiikkalevyt. Lidlistä hankitut maalauspohjat synteettisellä huovalla päällystettynä. Auttavat kaikuun vähän, ainakin henkisesti. Meillä vierailleet tietävät, että täällä ikävä kyllä kaikuu ihan järkyttävän paljon. Rakennusvaiheessa olisi pitänyt asia ennakkoon huomioida ja vaikkapa päällystää sisäkatto akustoivalla materiaalilla. Ison tilan kaikua ei muutama hassu jälkiasennettu akustiikkalevy juuri vaimenna.

Haluaisin ehdottomasti nähdä lisää kuvakulmia ihanasta Lisbet e. -blogista, Daaliatien Hennalta sekä
Tsinnian Perhosia ja piikkilankaa -blogista, toivottavasti haastei ei ole ihan kaikkia vielä tavoittanut!

Nyt on aika ryytynyt olo. Tuollainen pikapyrähdys koko perheen kokoonpanolla usean sadan kilometrin päähän imaisee mehut tehokkaasti. Tuosta reissusta kertoilen ensi viikolla lisää. Se oli kuulemma mieheni panostus ajattomaan designiin. Niinpä niin... Joku saattaa jo arvata mistä on kyse.

Mukavaa sunnuntaita!

-Liina


8 kommenttia:

 1. Oi että mä tykkään tuosta teidän eteisen kaapista, se on ihana! Ja kivoja kuvakulmia muutenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Kieltämättä olen itsekin edelleen ihan ihastunut tuohon kaappiin. :)

   Poista
 2. Ylin kuva on aivan mielettömän kaunis! Mahtavaa, että tartuit haasteeseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja! Tämä sinun aloittamasi haaste on ollut tosi hauska, monissa blogeissa on näkynyt tosi kivoja kuvia.

   Poista
 3. Ihania kuvakulmia olet löytänyt! Kiitos haasteesta, tartun siihen lähi aikoina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tsinnia! Jään odottelemaan uusia näkymiä teidän kodistanne. :)

   Poista