2014/09/04

Blogien uudet sisustushitit

JohannaL Koti Aurorassa -blogista haastoi minut pohtimaan blogeissa esiin nousevia sisustushittejä. Alunperin haaste on lähtenyt Kertulta Modernisti Kodikas -blogista. Kiitos kovasti haasteesta! En kyllä itseäni todellakaan pidä minkäänlaisena trendsetterinä. En sinnepäinkään! Minähän innostun kaikista trendijutuista vasta siinä vaiheessa kun ne alkavat olla jo menneen talven lumia.

Kieltämättä oli hauskaa pohtia mahdollisia tulevia blogihittejä. Tällä hetkellä selkeitä blogeissa näkyviä suosikkijuttuja ovat muun muassa Hay:n Tray Tablet (löytyy meiltäkin), Annon Pandora -matto (samoin myös tämä on hankittu meille) sekä By Lassenin Cubus -kynttilänjalka (ottaisin kyllä ilolla kokoelmiini!).

Itse en näe omalta kohdaltani suurena ongelmana sitä, että suuri massa hankkii kotiinsa sitä mitä minullakin on. Oman kotini sisustuksessa en tavoittele kovinkaan ihmeellistä yksilöllisyyttä ja ainutkertaisuutta. Se riittää että sisustus näyttää raikkaalta, modernilta ja samaan aikaan myös klassiselta (oi Artek, olet vienyt sydämeni ja sinua halajan lisää!). Laadulla on nykyään yhä tärkeämpi rooli uusia hankintoja mietittäessä. Iso juttu on toki myös toimivuus arjessa. Sitä vartenhan sisustus, säilytysratkaisut sekä huonekalut pääasiassa ovat.

Itse koen oikeasti tosi positiivisena sen, että seuraamistani blogeista (ovat kaikki tyyliltään jollakin tapaa omaa makuani läheltä liippaavia) on helppo poimia ideoita ja inspiraatiota. Kuten monesti sanottu, designmaailma on täynnä ihanuuksia ja eräänlainen esisuodatus säästää kiireisen perheenäidin aikaa. Tosin, myönnettävä on myös se että blogien seuraaminen luo ehkä lisää motivaatiota (tai paineita, miten sen haluaakaan ilmaista) uusia oman kodin sisustusta. Toisaalta, harrastus muiden joukossa sisustaminenkin on, ja jos edes osittain pystyysen toteuttamaan second hand -jutuilla, aina parempi.

Omia veikkauksiani tuleviksi sisustushiteiksi voisivat olla esimerkiksi:

Viherkasvit, erityisesti erilaiset puut. Viikunapuu näyttää olevan seuraava "oliivipuu". Itsekin olen viikunapuuta etsinyt, mutta ainakaan toistaiseksi keski-suomalaisista kukkakaupoista sitä en ole löytänyt.


/ Kuva

Vaalea puu sisustusmateriaalina. Uskon koivun uuteen nousuun, samoin myös mänty näyttää nostavan päätään sisustusmateriaalina. Enpä tuotakaan olisi ihan hevillä vähän aikaa sitten uskonut. Yllättävää kyllä, itsestänikin koivuiset sekä mäntykalusteet näyttävät yllättävän hyviltä, kunhan ne on yhdistetty sopivalla tavalla muuhun sisustukseen.


/kuva

Väreistä uskon sinisen, etenkin petroolinsinisen ja syvän musteensinisen nousuun. 90-luvun yliannostuksesta on jo toivuttu ja sinisen sävyt alkavat taas näyttää trendikkäiltä ja houkuttelevilta.


Materiaaleista uskon luonnomateriaaleihin; kivi, puu, nahka, villa, pellava ja puuvilla. Nämä kaikki ovat uskoakseni lähivuosina sisustuksen kulmakiviä. Materiaaleilta halutaan luonnomukaisuutta, kestävyyttä ja laatua.


kuva

Uskon myös käsillä tekemisen ja eräänlaisen DIY-kulttuurin nousuun. Monissa blogeissa onkin nähty aivan mielettömän hienoja itse tehtyjä huonekaluja, kuten yllä näkyvässä kuvassa oleva terassisohva ja -pöytä. Kiitos kovasti Suville kuvalainasta!

Hankinnoissa, huonekaluissa ja rakentamisessa panostetaan (ainakin toivottavasti) yhä enemmän pitkäikäisyyteen.  Laatu ja muotoilun merkitys korostuu, tuotteille halutaan tarinoita. Etnisyys ja aitous ovat vastaus tuohon huutoon. Etnisyys ei välttämättä tarkoita juuri nyt kovin suosittua marokkohenkisyyttä, vaikka sekin omaa silmääni kovasti miellyttää, vaan se voi olla esimerkiksi slaavilaisuutta tai tuttua ja turvallista skandinavisuuttakin.

Villinä korttina sisustushitteihin heitän vintagen. Moni sisustaja tuntuu hakevan kerroksellisuutta kotiinsa ja vintagehuonekalujen tuominen osaksi moderniakin sisustusta on vastaus tähän.


 Mitäs tuumaatte, mitkä ovat mielestänne seuraavat suurimmat blogihitit?

Olisi kiva kuulla IisanViivin ja Mervin näkemyksiä tulevista blogihiteistä. :)

Torstaiterveisin,

-Liina

16 kommenttia:

 1. Hieno lista! Varmasti moni veikkaus osuus oikeaan. Vintagen tuleminen on läsnä, ja se on hienoa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Vilja! Vaikeaa on oikeasti ihan puhtaasti tulevaa, ennen näkemätöntä ennustaa. Nämä nostamani jutut ovat jo olleet aika paljon esillä. Mutta kuten sanoin, en todelleakaan ole mikään trendsetteri, vaan ennemminkin perässähiihtelijä. :D Eikä siinäkään mitään hävettävää ole;).

  VastaaPoista
 3. Nostamasi asiat ovat varmasti tulevia sisustushittejä, hienosti kirjoitit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JohannaL! Tätä postausta joutui kyllä hetkisen miettimään, yleensä kirjoitan ihan puhdasta tajunnanvirtaa. :D

   Poista
 4. Samoilla linjoilla, uskon siniseen. Koivu on ollut aina suosikkini, ja mäntykään ei enää tunnu pahalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä sininen tekee uutta tuloaan. Nyt sitä ehkä osataan käyttää osana sisustusta, eikä sinisellä sisusteta kaikkea. Itsekin alan tuolle siniselle taas lämmetä, ei olisi uskonut!

   Poista
 5. Juuri eilen huomasin Plantagenin alessa viikuna-kasveja. Taisivat olla kyllä enemmän "pensasmaisia" tai siis ei rungollisia, mutta siitä vaan kasvattamaan. Vai olikohan se joku muu kuin viikuna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä löysi tänään ihka oikean viikunapuun! Ja alesta, -70%! Joskus käy tuuri. :)

   Poista
 6. Kiva haastepostaus! Sun veikkaukset kuulostaa tosi hyviltä; varmasti hyvinkin todennäköisiä hittejä! Kiitos haasteesta♥ Täytyy kyllä yrittää tähän paneutua!

  VastaaPoista
 7. Täällä ollaan aikalailla samanlaisilla ajatuksilla. Ei haittaa, vaikka kaikkien kodeissa olisi jotain samanlaista. Kyllähän sitä ilolla katselee juuri niitä kauniita juttuja :) Ihania juttuja olet veikannut kyllä!! Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit mun ennustuksista:). Saa nähdä, miten toteutuvat. Aika moni juttuhan on jo enemmän ja vähemmän pinnalla, tosi vaikeaahan se on ihan puhtaasti tulevaa ennakoida. :)

   Poista
 8. Vaalea puu & sininen ovat kyllä nousussa! Ainakin uskon niin! :)

  VastaaPoista
 9. Erinomaisia tuotteita. Erittäin trendikäs!

  VastaaPoista