2014/09/22

Julkisivun muutosta


 Ostettuamme talon (noin 2,5 vuotta sitten) olemme keskittyneet lähinnä sisätilojen remontointiin. Tänä kesänä oli kuitenkin jo melkein pakko siirtyä ulkotiloihin, sillä terassin valokatteet vaativat uusimista ja puupaneloinnit suojakäsittelyä. Paneelit olivat aiemmin vaalean siniharmaat ja takapihan puolella auringon paahteessa olivat palaneet jo lähes värittömiksi. Pitkään mietimme millä sävyllä ne nyt käsittelisimme ja pienen epäröinnin jälkeen päädyimme lähes mustaan sävyyn. Samalla sävyllä käsiteltiin myös valokatteiden alusrakenteet. 

Korkealla olevien paneelien käsittelyssä tarvittiin avuksi henkilönostinta, joka vuokrattiin. Mies sai reilussa yhdessä työpäivässä käsiteltyä takapihan korkealla olevat paneloinnit. Etupihan paneelit olimme käsitelleet jo alkukesästä, sillä niistä selvittiin telineitä ja tikapuita avuksi käyttäen. Minun hommakseni jäi valokatteen alusta sekä muut takapihan matalammalla olevat paneelit.


Tässä vaiheessa kaikki vielä hyvällä mallilla ja homma hallussa. Suoja-aine pääsi harmikseni loppumaan kesken, joten jouduin eilen jättämään urakan puolitiehen.


Tämän päivän aikana sain käsiteltyä loput valokatteen aluspuut. Yllättävän helposti homma sujui, tosin voitte vain kuvitella miten musta valkoinen t-paita päälläni oli. Hiuksetkin tajusin suojata vasta hetken aikaa hommailtuani...

Ja jotta kaikki ei olisi mennyt kuten Strömsössä, niin hommahan oli hallussa vain niin kauan kuin se oli hallussa. Kaksi litraa liuotinohenteista puunsuojaa telineiltä terassin laattalattialle tippuneena kirvoitti ilmoille parit(kymmenet) kirosanat. Ja muutaman kyyneleenkin. Otti päähän ihan järkyttävän paljon! Sekä se, että että sitä hemmetin ainetta valui terassilta myös sokkeliin, joka on ihan mahdotonta puhdistaa, että myös se, että homma jäi tämän vahingon vuoksi kesken. En nimittäin kaiken kiukun keskellä enää jaksanut lähteä ajelemaan kaupunkiin uutta suoja-ainetta hakemaan. Illalla ilman kosteus nousee tosi nopeasti niin korkeaksi, ettei tällaisia maalauspuuhia enää voi oikein tehdä. Täytyy toivoa, että ensi viikolla olisi vielä sen verran lämmintä ja kuivaa, että saisi tuon urakan saateltua loppuun asti.

Tässä vaiheessa uskallan kuitenkin todeta, että tuo mustahko sävy osui ihan nappiin. Talomme näyttää nyt paljon ryhdikkäämmältä ja ehkä jopa hitusen modernimmalta. Ja hei muistakaapa kaikki muutkin remppaajat, ettei maalipurkkia kannata jättää telineille, eikä varsinkaan sen levyn päälle, jota nostamalla telineen päälle kiivetään...

Kivaa maanantaita!

-Liina10 kommenttia:

 1. Voi harmi tuo puunsuoja-aineen läikkyminen. Toivottavasti saatte sen putsattua tai muuten korjattua jollain tavalla. Kuitenkin olen samaa mieltä kanssasi, että musta ryhdittää taloa ja hieno siitä tulee!
  Mukavaa viikkoa Liina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sympatioista! Laatoista onneksi lähti hyvin, sokkeliin jäi vähän jälkeä, mutta eiköhän sen kanssa opi elämään. :)

   Poista
 2. Omakotitaloasumisen onnea, työt ei varmasti lopu koskaan. :)
  Tsemppiä! ja mukavaa viikkoa.
  Sanna

  http://luumutar.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä!
   Totta on, ettei omakotitalon projektit taida loppua koskaan...

   Poista
 3. Voin vain kuvitella ketutuksen määrää! Tumma väri näyttää kuitenkin hienolta! Jos harkitsette valokatteen sijaan lasista katetta, niin kannattaa kysyä tarjous Lasituspalvelu Pihlavamäeltä asennuksineen. Itse kyselin viime keväänä lasikatteen hintaa ja yllätyin todella positiivisesti. Meillä jäi vielä kate laittamatta, kun oli muutama muu kiireisempi projektikohde... Katsotaankohan talo sitten valmistuneeksi, kun aloitetaan remontoinnit :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihlavamäeltä tilattiin lasit lieden ja hanan taakse. Pitääkin kysyä mitä lasikatos maksaisi ja voisiko sitä nykyiseen paikkaan toteuttaa! Kiitos vinkistä!
   Joo eiköhän se talo sitten ole valmis kun rempat alkaa. ;)

   Poista
 4. Mitä teitte sille laatoitukselle ja terassille? S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putsattiin parhaamme mukaan lakkabensiinillä ja onneksi aika hyvin hommasta selvittiinkin.

   Poista
 5. Voi pahus! Ja ymmärrän. Kesällä maalattiin talo ulkoapäin ja homman laajuus ketutti välillä jo ihan ilman mitään kummempaa. Illalla oli pakko aina lopettaa siinä vaiheessa, kun tuhoa alkoi syntymään enemmän kuin sitä mitä piti. Tsemppiä loppukoitokseen. Just nyt näyttää ilma kyllä surkealta jatkon kannalta. Toivotaan lämpimiä kuulaita päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei pääse kyllä hommaa nyt jatkamaan, mutta viikonloppuna toivottavasti säät lämpenee ja kuivuu!
   Tuo on kyllä niin totta, pitäisi tajuta lopettaa ennen kuin väsymys painaa liikaa.

   Poista