2014/09/08

Fig Tree / Viikunapuu


Ennustelin tuossa aiemmassa postauksessa viikunapuun olevan uusi blogihitti ja samaan hengenvetoon harmittelin ettei sellaista ollut vielä täältä meidän leveysasteilta löytynyt. Niin se taas meni, että sano ääneen, niin se tapahtuu. Viikunapuu löysi siis tiensä meille! Aamupäivällä pyörähdin Äijälänrannan asuntomessualueella järjestetyssä pihakirppistapahtumassa, ja ohikulkumatkalla poikkesin myös puutarhamyymälässä. Sieltähän se sitten löytyi, kaipaamani viikunapuu! Googlauksen perusteella talvettaminen onnistuu myös hämärämmissä oloissa, joten toiveet ovat tämän yksilön kohdalla korkealla. Marraskuussa vien puun ulkovarastoon, jossa lämpötila on noin 10-15 astetta. Pieni ikkunakin löytyy, mutta katoksen alta ja itään päin, joten valoa ei kovin paljoa tarjolla ole. Toivon siis, että guugle tiesi homman, ja valosta ei siis talvehtiminen jäisi kiinni.


Kuvaan jäävä pistorasia häiritsi minua ärsyttävän paljon, joten pakkohan siihen oli jotain peittoa keksiä. Tv-huoneessa on lojunut reilun vuoden päivät ylimääräisiä Ribba-kehyksiä, ja muistelin että pihalla oli näkynyt kookas variksensulka, joten väsäilin taas yhden sulkataulun tuohon pistorasian peitoksi.

Näin:


Eipä tuossa kummoista luovuutta vaadittu. Mielestäni nurkka näyttää nyt paljon kivemmalta, vai mitä mieltä olette? Mies tietysti miettii vain sitä miten paljon hankalampaa on siivota, mutta minähän se meillä pääasiassa imuria ulkoilutan, joten itsepähän tuota joudun pääasiassa nostelemaan.


Lempeää alkavaa viikkoa kaikille! Meillä tiedossa on melkoista temppurataa kun molemmat reissataan työn takia. Mies melkein koko viikon ja minäkin kaksi yötä. Onneksi on isovanhemmat apuna, alkuviikosta tulevat miehen isä ja äiti, ja loppuviikosta minun äitini, joka otti ylimääräisen vapaapäivän töistä auttaakseen meitä tässä lapsenvahtikuviossa. Kiitos kaikille. <3

-Liina

6 kommenttia:

 1. Onpa suuri ja upea! Vau! Noin suurta viikunaa en olekaan nähnyt ruukussa. Upea talvehtimispaikka teillä. Saapa nähdä, kuoleeko meidän omamme. Sille ei oikein ole mitään paikkaa talveksi. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja! Saa nähdä miten tuon meidänkin puun käyn. Olen valmiiksi vähän pessimistinen, mutta koska tuo oli hinnaltaan ihan tosi edullinen, en ehkä harmittele liikoja jos keväällä näyttää huonolle. Toivotaan että teidän puu selviäisi talvesta!

   Poista
 2. Tyylikäs taulu! Viikunapuu onkin suurempi kuin ajattelin, sopii hyvin tuohon nurkkaaan.

  VastaaPoista
 3. Voi kun mä tykkään tuosta sulkataulusta! Nyt oli sitten minun vuoro heittää sinua haasteella – otathan vastaan! Tässä vielä linkki haasteeseen: Suomalaista muotoilua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iisa, osallistun haasteeseen ehdottomasti! Nyt vain täytyy alkaa ankarasti pohtia, mitkä jutut muotoilun saralla ovat nyt juuri pinnalla ja läpimurtoa tekemässä. :)

   Poista