2014/09/28

Löytöjä


Tein viime viikolla mielestäni hyviä löytöjä. Pellavaliina 13 eurolla ja pellavalakanat -40%! Väriksi valikoitui perinteinen pellavan sävy. Liinoja ei tuohon hintaan muita värejä olisikaan ollut, ja toisaalta vaaleanharmaa pellavaliina sekä musta kuviollinen Lapuan Kankureiden liina varastosta jo löytyykin.


Mietin ensin, miten lämmin sävy kylmähköön keittiöömme sopii, mutta ihan hyvältähän se mielestäni näyttää. Turhan varovaisesti sitä taitaa kylmiä ja lämpimiä sävyjä muutenkin yhdistellä. Liina on suoraan pakasta pöydälle levitetty. Pellava saa olla ryppyinen ja siksi se onkin suosikkimateriaalina paikkansa lunastanut.


Myös uudet lakanat pääsivät heti testiin. Olisin toivonut niiden olevan vähän vähemmän ruskeaan taittavat, mutta näyttävät nyt sittenkin aika passeleilta makuuhuoneessamme. Enkä edelleenkään voi korostaa tarpeeksi sitä, miten ihanan paljon pellava antaa anteeksi laiskalle silittäjälle. Pellavat kun ovat mielestäni parhaimmillaan rumpukuivauksesta ryttääntyneinä. Meillä ei nimittäin lakanoita silitellä, en edes muista milloin viimeksi olisin moista puuhaa ehtinyt/viitsinyt/jaksanut tehdä.

Alla olevassa kuvassa näkyy hääpäiväkuvamme. Eilen vietettiin (erittäin arkisissa merkeissä tosin, kumpikaan ei päivää juuri noteerattu/muistettu) yhdettätoista hääpäiväämme! Viime vuonna oltiinkin tähän aikaan Barcelonassa. Matka oli aivan ihana ja rakastuin tuohon kaupunkiin saman tien. 


Pellavalakanat ovat mielestäni niin kauniit, ettei niitä raaski päiväpeitolla peittääkään. Sängyn jalkopäähän heitetty tummemman sävyinen lakana riittää mainiosti.

                                                                             ///

Eilen juhlittiin ylimmässä kuvassa näkyvää Onnia. Vanhempi tytär leipoi naapurin tytön kanssa juhliin porkkanakakkua. Vieraiksi kutsuttiin naapuriperhe reilun tunnin varoajalla. Onneksi jääkaapista löytyi salaattitarpeet, juustoja ja paistettavaa patonkia sekä pullollinen punaviiniä.
Aina löytyy syytä juhlaan. :)

Sunnuntaiterveisin,

Liina.

19 kommenttia:

  1. Tilasin meillekin Annon pellavaiset nyt siitä -40 % alesta. Ne odottais nyt noutamista... Ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika kiva ale kyllä oli. Vähän harmittaa etten tilannut lapsillekin omia lakanoita...

      Poista
  2. Melkoinen tilausrumba varmasti ollut noiden Annon -40% lakanoiden tiimoilta :)
    Kauniilta näyttää sinunkin pellavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin taisi olla. :D
      Pellavat on kyllä niin ihanat ja edelleenkään ei voi liikaa korostaa tuota helppohoitoisuutta. :)

      Poista
  3. oiih, pellavapöytäliina on ihana! Tuollainen olisi pakko saada! Lakanoistakin olen jo pitkään haaveillut, ehkä tämän syksyn aikana raaskin selleiset hankkia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellavaliina on ihanan rento, ei tosiaan tarvitse välttämättä edes silittää! Suosittelen kyllä lämpimästi, sekä liinaa että lakanoita. :)

      Poista
  4. Hääpäiväonnea teille! <3 Pellavatuotteet näyttävät kauniilta. Itse en ole vielä pellavalakanoita testannut, mutta hankintalistalla ne ovat! :)

    VastaaPoista
  5. Pellavat käyvät hyvin teille. Mukavaa hääpäivää <3

    VastaaPoista
  6. Pellava on kyllä ihana materiaali! Meilläkin tuolla narulla kuivuvat uudet valkoiset pellavalakanat, illaksi on ihana sitten sujahtaa uusiin lakanoihin. Sait minusta uuden lukijan, blogisi nimittäin menee heti kirjanmerkkeihin :)

    VastaaPoista
  7. Tunnelmallisia ja syksyisiä kuvia. Nuo pellavalakanat ja makkarin senkin päällä oleva esinekokoelma - niin kaunista.

    VastaaPoista
  8. Pellava on vaan niin <3 Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  9. Kauniita kuvia! Just meni täällä yhdet pellavalakanat pyykkiin ja toiset sänkyyn - ne on vaan niin ihania! :)

    VastaaPoista