2013/11/18

Fiilistelyä ja joulunodotusta


Usein mennyttä joulua jälkeenpäin miettiessä tajuaa, että parasta koko hommassa on se odotus ja etukäteisvalmistelut. Kodin koristelu vähitellen (milloin kehtaa aloittaa, missä vaiheessa saa laittaa ulos kausivalot, tarvitseeko uusia koristeita, joulukukat, kattauksen suunnittelu, paketointien suunnittelu ja toteutus jne.), joululeipomiset, korttien tekeminen, lahjojen ostaminen... Kaikki se mitä voisi ja pitäisi tehdä ihan rauhassa ja fiilistellen.
Yleensä kaikki paine ja prässi kohdistuu siihen h-hetkeen eli jouluaattoon ja kaikki sitä edeltävä aika menee helposti stressatessa ja kiirehtiessä. Kunpa tänä vuonna tajuaisi ja osaisi relata, aloittaa valmistelut ajoissa ja ottaa kaiken ilon irti joulunalusajasta. Jonka siis minä aloitan N-Y-T!


Joulun 2012 tunnelmia.
Vielä ei kotona sitä valo-oksaa kummempaa jouluista ole, ehtiihän tässä vielä. Taidan ottaa illalla lasillisen glögiä ja selailla joululehtiä läpi. Jospa sitä jonkin uuden jutun joulun koristeluihin tai jouluruokiin liittyen keksisi. Mitään maata mullistavaa en jouluun halua. Perinteet ovat tärkeitä ja tuovat ainakin itselleni joulun tunnelman. Jotain uutta ja vaihtelua sitä kuitenkin kaipaa, kunhan sitä tulee sopivassa mittakaavassa tuttuihin jouluperinteisiin nähden.
 

2 kommenttia:

  1. Se on kyllä totta, että joulunodotus on sitä melkeinpä parasta mitä voi olla! Jouluaatto itsessään menee niin nopeasti ohi, että joulufiilis jää melkoisen lyhyeksi, jos jättää fiilistelyt ihan vaan sinne aaton läheisyyteen. Nyt vaan joululaulut soimaan, joulutortut uuniin ja muutamat kauneimmat koristeet tuomaan jouluiloa:)

    Niin, ja onnea uutukaiselle blogillesi! Tämä vaikuttaa tosi kauniilta♥

    VastaaPoista