2013/11/03

Halloween

 
Halloweenia tunnutaan viettävän Suomessa hyvin monena ajankohtana. Toisille se on lokakuun viimeinen viikonloppu, toisille 31. lokakuuta ja toisille lokakuun viimeisen päivän jälkeinen viikonloppu. Siis mikäli tuo viimeinen päivä ei ole perjantai tai lauantai.
Meillä kyseistä juhlaa ei ole ennen lapsia juhlittu koskaan. Eikä oikeastaan lastenkaan kanssa kuin viimeisinä parina vuotena. Tuntuvat tykkäävän eniten siitä että saa pukeutua, koristellaan kotona ja syödään herkkuja. No, aika luonnollista, niinhän se menee aikuisillakin: asut, tunnelma, hyvä ruoka ja juoma = juhla.

 
Koristeluissa mentiin pitkälti viime vuonna hankituilla tarvikkeilla. Ainoastaan isompi lapsi osti omatoimisesti kartonginhakureissullaan kurpitasakynttilälyhdyn, mutta muuten kaikki halloween-sälä oli itse askarreltua. Jostakin toisesta blogista (en kuollaksenikaan muista mistä!) löytyi idea lepakkokoristeisiin ja niistä tulikin mielestäni tosi hienot


Tänä halloweenina juhlimme minun vanhempieni kanssa. Äitini oli tehnyt hienoja hämähäkkimuffinseja (tosin mielestämme ne näyttivät jostakin syystä enemmänkin mustekaloilta?) ja pätkis-sormia. Lakurullat ja -nauhat esittivät kasaa käärmeitä. Salaattiinkin oli eksynyt muutamat hurjat hampaat, keneltä lie kadonneet?
Muuten ruoka oli hyvin perinteistä herkkuruokaa, pihvit, timjami-valkosipuliperunat ja paahdetut kokonaiset valkosipulit. Niiden suhteen en jaksanut olla kovinkaan luova. 
Tänään keräilin koristeet pois. Oikeastataan aika ihanaa ettei niitä tarvitse viikkotolkulla esillä pitää. Lasten ollessa naapurissa hengähdin hetken lehden ja kuuman juoman sekä lakujen parissa. Ne vielä halloweenin väreissä:)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti