2014/01/26

| Lightyears - Caravaggio P3 |

 
Muutama kuukausi kynttilänvalossa syömistä oli enemmän kuin riittävästi. Lehden lukemiseen tarvittiin kirkasvaloa. Vanha valaisin, aikanaan vanhan kodin saarekkeen valaisimeksi hankittu, oli sanonut sopimuksensa irti jo syksyllä. Ehkä loisteputken vaihtaminen olisi auttanut. En halunnut testata, sillä valaisin oli ruokapöydän päälle täysin vääränlainen. Ulkoisilta ominaisuuksiltaan sekä tavaltaan valaista.


Halusin lempeästi pehmeää valoa tuottavan, näyttävän mutta silti yksinkertaisen valaisimen. Sellaisen, joka valaisee alaspäin. Lokki, kaunis ja suomalaissuunnitteinen klassikko, putosi kisasta pois juuri sen takia, että valaisin valaisee yläpuolelle melkein samalla teholla kuin alaskin päin. Vaihtoehtoja ei kovin paljoa uudeksi ruokailutilan katseenvangitsijaksi oikeastaan edes ollut. Mattaharmaa P2 Caravaggio on jo keittiön ikkunan edessä olevan tason päällä hyväksi todettu, joten uskalsin laittaa P3:n tilaukseen. Värivalinta oli tosi vaikea, mutta uskon että tämä kiiltävä valkoinen oli aika onnistunut ratkaisu. Ainakin omaan silmään näyttää hyvältä, ja sehän se aika tärkeä juttu on. Mies ei näistä päätöksistä niin perusta, hänelle kun olisi hyvin se vanhakin kelvannut;)
Nyt kun uusi valaisin roikkuu paikallaan, täytyy tuo vanhakin valaisin taas kuntoon saattaa ja laittaa se joko varastoon tarvetta odottamaan tai sitten eteenpäin myytäväksi.Työtason valaisuun se on ihan ehdottoman hyvä. Voisin sitä jopa harkita isomman lapsen huoneeseen työpöydän päälle. Eli ehkä se korjauksen (tai loisteputken vaihdon jälkeen) jää kuitenkin vielä meille käyttöä odottelemaan.


 

Koska valaisin on aika massiivinen, uskon että valkoinen väri oli kuitenkin mustaa parempi. Vaikka kyllä siskoni tätä valkoistakin vähän möhkälemäiseksi kuvaili:)

Vertailun vuoksi laitoin kuvan myös vanhasta valaisimesta. Kyllä ruokailutila mielestäni nyt paremmalta näyttää ja uusi valaisin on juuri sopivan raikas tammisen pöydän yläpuolella. Mitäs mieltä te muut olette?


 

18 kommenttia:

 1. Tosi hyvältä näyttää! :) Värikin ihan nappi, ei mun mielestä näytä mitenkään möhkälemäiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Peeta! Musta väri jäi vielä vähän takaraivoon kytemään, mutta kyllä tuo valkoinen kuitenkin taisi olla paras vaihtoehto:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, JohannaL! Kiva että olet löytänyt blogiini:)

   Poista
 3. Oijoi, hyvältä näyttää! ja todella hyvä valinta tuo valkoinen, vaikka taisin aikaisemmin ehdottaa mustaa... Valaisin on todella iso ja mustana se olisi varmasti ollut liikaa. Hyvä valinta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ei se mustakaan yhtään huono ollut! Se oli mulla testissäkin, mutta päädyin sitten kuitenkin loppujen lopuksi valkoiseen:)

   Poista
 4. Ps. Linkitin blogisi blogini sivupalkkiin muutama päivä sitten, mutta en tainnut muistaa sanoa sinulle siitä :)

  VastaaPoista
 5. Kiva juttu! Olen siitä tosi iloinen ja otettu:) Sinä oletkin mun sivupalkissa ollut alusta asti ja jos oikein muistan, ihan ensimmäisessä postauksessakin taisit vilahtaa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, taitaa olla Moderni puutalo kaksi kertaa, mutta ei Modernisti Kodikasta :) Käyn heti kurkkaamassa sen ekan postauksen!

   Poista
  2. Hyvä että huomasit, ihan mokahan tuo on ollut ja olen koko ajan kuvitellut että Modernisti Kodikaskin siellä on. Kävin sen heti lisäämässä:)

   Poista
 6. Hyvä muutos. Meillä vähän samantapainen suunnitelmissa kun ajattelin siirtää työhuoneen Poulsenin ruokapöydän yläpuolelle, ja meilläkin on tuollainen pitkänomainen valaisin siinä paikalla nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja ja kiva kun löysit blogiini! Tulen vastavierailulle:)

   Poista
 7. Hyvältä näyttää uusi valaisin! Tuo kivasti vähän pehmeää pyöreyttä, ja siten kontrastia suoraviivaiseen ja moderniin tyyliin :). Valkoinen oli varmasti oikea valinta! Kiva kun kävit blogissani ja jätit kommentin! Teille voisikin hyvin sopia ne ruotsalaiskodin canvastaulut :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentista, Katja! Kiva kuulla muidenkin mielipiteitä valaisimesta. Värivalinta oli supervaikea, mutta nyt ainakin tuntuu että kerrankin osuin oikeaan:)

  VastaaPoista
 9. Tämäkö se unelmavalaisimesi oli? On kyllä upea ja sopii teille tosi kauniisti! Hyvä ostos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän se:)
   Mielestäni asioihin, jotka ovat joka päivä arjessa esillä ja käytössä, kannattaa panostaa.
   Olipa kivaa että tulit blogissani vierailemaan!

   Poista