2014/02/15

BoConceptit seinällä

Kotimme seiniä on täytetty pikku hiljaa. Olisi tietysti mukava satsata "oikeaan" taiteeseen, mutta jos vaatimuksena seinälle pääsyyn olisi se että teos on uniikki tai ns. aitoa taidetta, seinämme olisivat kovin tyhjiä vielä. Siksipä tyydynkin ihan mielelläni tällaiseen massataiteeseen. En koe kovinkaan ahdistavana sitä tietoa, että monella muullakin saattaa olla samanlaisia teoksia seinällään. Ei se niiden kauneutta mielestäni kovinkaan paljoa himmennä.


Kaksi huomiota herättävintä ja kooltaan isointa teosta löytyy olohuoneestamme. Molemmat ovat BoConceptin mallistoa. Musta pyörylä on ostettu jo ainakin kahdeksan vuotta sitten, mutta tykkään siitä edelleen ihan yhtä paljon. Teos on tehty mustista metallisista pyörylöistä.


Toinen, suurin "taulu" on mustavalkoinen canvas-kankaalle printattu kuva vanhasta kannosta. Ensin meinasin kuvata samantyylisen lahonneen/kuivuneen kannon itse, mutta sen verran arvelutti isoksi printtaaminen, että päädyin valmiin kuvan ostamiseen. Hinta jäi halvemmaksi, kuin mitä itse tehty olisi kustantanut, joten sekin ehkä vähän helpotti päätöstä.

Muuten meillä on seinillä julisteita, valokuvasuurennoksia (itse kuvattuja) sekä muutama valokuvaajaystävän työ. Joskus haaveilin tilauksesta tehdystä isosta abstraktista öljyvärityöstä, mutta tähän nykyiseen kotiin ja tyyliin tämä "tekotaide" sopii ihan hyvin:)

Onko teillä muilla aitoa taidetta seinillänne ja panostatteko taiteeseen erityisesti?

15 kommenttia:

 1. Upeat talut! Hei, blogissani on sinulle haaste. :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kun esittelit teidän taiteet! :) Tuo on kyllä mahtava toi pyöreän mallinen. Voisin harkita meillekin tuollaista ihan hyvin.

  Meillä on aika vähän seinillä mitään, nyt kun 9 metriä korkea olohuoneemme sisustetaan uudelleen keväällä, olisi tarkoitus että myös seinille tulisi jotain kodikkuutta tuomaan! :)

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, teillä on kyllä huima huonekorkeus! Ei varmaan ole kaikista helpoin homma löytää noin korkeaan tilaan sopivia ratkaisuja? Toisaalta seinäpinta-alaa luulisi olevan ainakin riittävästi:)

   Poista
  2. Meillä on todella paljon isoja ikkunoita tilassa, ja sen vuoksi onkin haastavaa miten sijoitella kalusteet ja saada se tila toimivaksi ja kodikkaaksi! Nyt keväällä on tarkoitus saada sisustussuunnittelijalta tilaan ja toivottavasti tila sitten saadaan toimivaksi! :)

   Poista
  3. Ammattilaiselta saa varmasti hyviä ideoita. Omalla kohdallani huomaan ainakin että ajatukset jumiutuvat helposti yhteen ja ainoaan vaihtoehtoon.

   Poista
 3. Olen ihastellut erityisesti tuota teidän BoConceptia, mutta onhan kyllä upea tuo canvas-kuvakin.
  Meillä on taidegrafiikkaa, 2 monotypia-työtä, mutta ne ovat kaapissa. Ja siellä ne ovat siihen saakka, kunnes tiedän minne ne laitan. Viime kesänä valmistuneessa talossamme ei ole vielä seinillä yhtään mitään, paitsi String-hyllyt. Ajan kanssa, niin olen ajatellut... :)

  -J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kauan meni meilläkin ennenkuin ensimmäistäkään taulua oli seinällä asti... Edelleenkin iso osa nojailee lipastojen päällä kun on muka niin vaikeaa päättää paikkoja saati kaivaa poraa esiin:)

   Stringit on kivoja, kun niihin saa kauniita tavaroita helposti ja tyylikkäästi esille. Haaveilen olohuoneeseen halvan lastulevykaapin tilalle String-systeemiä, mutta vaatinee vähän ensin säästämistä!

   Poista
 4. Minä olen aika arka laittamaan seinälle muuta kuin jotain "aitoa" tai vähintäänkin käsityötä. Nyt blogeista rohkaistuneena teippasin seinälle muutaman kauniin kortin, en aiemmin tullut edes ajatelleeksi, että niin voisi itseään kunnioittava sisustaja tehdä :-)

  Meillä on yksi erittäin suuri öljyvärityö sekä muutama grafiikkatyö seinällä. Lisäksi on fanttilangasta tehdyt neliöryijyt, sitten semmoinen oksista tehty mikä lie pöytäliinahommeliini, makuuhuoneessa Marimekon kangas pingotettuna kehyksiin ja pojan huoneessa hänen piirustuksiaan. Omistan vielä kaksi suvun perintönä tullutta öljyvärimaalausta, jotka eivät ole löytäneet paikkojaan vielä. Ai niin, makuuhuoneessa on vielä jotain pieniä juttuja, ystäväni äidin maalaamat miniatyyriöljyväritaulut, paperimassasydän ja enkelisiivet.

  Taidan olla aika konservatiivinen sisustaja tavallaan, koska printtejä ja sisustuskauppojen kanvasjuttuja en voisi kuvitella meidän seinillä. Mutta vannomatta paras :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma koti onkin siitä ihana, että siellä saa sisustaa juuri kuten itse haluaa! On ihan yhtä sallittua pitäytyä "aidossa" taiteessa, kuin vuorata seinät printtijulisteilla tai tusinatauluilla. Ei ole onneksi yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa sisustaa, vaan jokaisen oma sisustustyyli on juurikin oikea siihen omaan kotiin. Näin ainakin itse ajattelen:)

   Poista
  2. Juuri näin. Jännä miten sitä huomaa itsessään asioita, joihin ei ole aiemmin kiinnittänyt huomiota, kun peilaa toisiin. Oppimiskokemus sekin, esim. tuo minun havaintoni, että olen konservatiivisempi kuin kuvittelinkaan.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, Elli! Itsekin tuohon heti ensi näkemältä ihastuin:)

   Poista
 6. Tuo musta pyörylä on kyllä ihana!!

  VastaaPoista