2014/02/14

Pölkky


Tykkään designista, tuunatustakin tavarasta, aidoista materiaalista ja suorista kulmista. Pölkky on kaikkea näitä. Täyttä 100%:sta koivua, itse suunniteltu (hehe, todella vaativa homma), suoralinjainen ja rehellinen kaikessa karussa olemuksessaan.


Pölkky on tehty appivanhempien pihasta kaadetusta isosta koivusta. Pölkky on sahattu rakkaudella, höylätty tunteella ja hiottu hiki päässä. Puu on haljennut kuivuessaan, mutta se tekee siitä entistäkin kauniimman. Yksilön. Pölkkyjä on meillä kolme. Olohuoneessa oleva toimii laskutasona, kukkajalustana tai sivupöytänä. Taipuu kuvainnollisesti mihin vain sitä keksitään käyttää. Ylä-aulan pölkky tekee saman mitä alakerran kaverinsakin. Siinä pidetään kynttilää, kirjaa, lasia tai mitä milloinkin. Kolmas pölkky on minun laukkuni säilytyspaikka eteisessä. Eräs laukkufriikki työkaverini sanoi, ettei laukkua saa pitää lattialla. Tätä sääntöä yritän noudattaa ja eteisen pölkky auttaa siinä.


Pölkky antaa pienen ripauksen tee-se-itse -henkisyyttä kotiimme. Materiaali on kaunis, eikä koivu pelostani huolimatta ole kellastunut rumasti. Ehkäpä se johtuu siitä, ettei pintaa ole käsitelty mitenkään, puu saa hengittää. Tai ehkäpä vain aikaa ei ole kulunut vielä riittävästi...

Vaikka kodissamme asustaakin näitä diy-designesineitä jo kolme kappaletta, lisää on tilauksessa. Ystävien tontilta kaadetaan isoja koivuja, ja miehet aikovat tehtailla design-pölkkyjä lisää. Käyttötarkoituksiahan näille löytyy ihan niin paljon kuin vain mielikuvitusta riittää. Ja hei, ei haittaa jos näihin kyllästyy. Loppusijoituspaikkana toimii kätevästi leivinuuni. Eipä sillä, että yhdestäkään haluaisin vielä eroon päästä:)

Hyvää ystävänpäivää kaikille, ihan huippua kun olette tänne löytäneet:)

13 kommenttia:

 1. Kauniita on! :) Oiva keksintö, yksilöllinen ja uniikki. Eikä ollenkaan huono oivallus tuokaan, että leivinuuniin jos kyllästyy! :D Hih, nauratti!

  Hyvää Ystävänpäivää Villa Ilonaankin! :)

  Heli

  VastaaPoista
 2. Kiitos Heli:)
  Tykkään kovasti siitä, että kotona on edes jotakin itse tehtyä, olkoonkin kuinka pieni juttu tahansa kyseessä.

  VastaaPoista
 3. Upea suomalainen sisustuselementti, ja niitähän riittää täällä vihreän kullan maassa. Pölkky kyllä pärjää mainiosti pienille sivupöydille, ja ajaa jopa ohi kauneudellaan! Pidän erityisesti tuosta kuvasta, jossa se on tuon senkin vieressä, tarpeeksi lähellä nojatuolia kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ainoa haittapuoli näissä on paino. Täyttä puuta kun ovat, eivät esim. toimi kovinkaan näppärästi varaistuimina. Siirtely on myös pienen työn takana ja siksipä ovat niille valikoituneilla paikoilla aika vakiintuneesti tönöttäneet:)

   Poista
 4. Aivan mielettömän kaunis :=)

  VastaaPoista
 5. Komeita pölkkyjä, kelpaisi minullekin! :)

  -piia

  VastaaPoista
 6. Pölkyt näyttää tosi hyvältä :D

  VastaaPoista
 7. Mä tahdon pölkyn kanssa!! Näitä sun kuvia näyttämällä mieskin ehkä vihdosta viimein ymmärtäisi miksi minä sitä olen kinunnut jos piiiiitkän aikaa :)

  VastaaPoista
 8. Ihana pölkky! Onkohan pölkkyjä käsitelty millään?

  VastaaPoista