2014/02/10

Ympäri mennään, yhteen tullaan.

Piipadoon Piian kodissa vierailu sai aikaan ihan hillittömän sisustus- ja järjestelyvimman myös omassa kodissa. Sunnuntaiaamu alkoikin reippaalla siivoamisella ja olohuoneen järjestelyllä. Ihmeen tehokasta toimintaa, ottaen huomioon että olin kotona kässäkerhoilemasta vasta puolenyön jälkeen! No toisaalta, kyseessähän oli todellakin kässäkerho, eli mikäs siinä nyt muka niin väsyttäisi;)
 
 
Alkutilanne olohuoneessa oli tämä. Adean kulmasohvan palat olivat toisistaan irrallaan. Tässä tykkäsin siitä, että sohvanpalaset olivat kivasti vastakkain muodostaen selkeän ryhmän.
(Apua miten nuo värit on ihan hullusti vääristyneet, näyttääpä kamalalta tuo tuoli!)



Tähän kuvaan raahasin tv-huoneen sohvan (HT-Collectionin Como) sekä Hayn Tray-tablen sekä tammisen pikkupöydän (tuotu Tukholmasta yli kymmenen vuotta sitten!). Tulipas kevyen ja raikkaan näköistä!

 
Muuten olisi saanutkin jäädä huonekalut uuteen järjestykseen, mutta isoa kulmasohvaa ei saanut pieneen tv-huoneeseen mahdutettua mitenkään järkevästi. Yritin kyllä ja pyörittelin paloja joka ikiseen mahdolliseen asentoon, mutta ei niin ei. Mittanauhahan olisi alkujaankin ollut ihan turha juttu, kuka sitä viitsii mitata kun voi aamupäivän käyttää sohvia siirrellen. Ja sainpahan testattua, miltä vaaleampi sohva olohuoneessa näyttäisi (hyvältä mielestäni!). Illalla yritin ehdottaa miehelle vaaleamman päällisen hankkimista tuohon Adeaan, mutta ei lämminnyt ajatukselle. Ihme tyyppi.
 
Lopulta napsautin Adean palat yhteen ja käänsin sohvan kuten se on aiemminkin ollut. Iltapäivällä vielä fiksailin näkymää siten, että siirsin huonekuusen (hengissä vielä, aikamoinen ihme!) syrjempään ja ostin lähikaupasta kimpun valkosia kukkia tuohon Tray Tablen päälle. Tuli tosi keväinen fiilis! Kuvia en enää saanut otettua harmi kyllä. Vieläkin panttaan niitä turkooseja tyynynpäällisiä, jospa vaikka ensi viikonloppuun asti vielä malttaisin odottaa:)

 
Mitäs mieltä olette, mikä on teidän suosikkiversionne olohuoneesta ja miten huonekalut olisi fiksuinta sijoitella?

36 kommenttia:

  1. Minusta noissa on kaikissa puolensa. Kokeilitko silläviisiin, että sohva olisi tuolla ikkunakulmassa? Eli siis että sohvan kulma on ikkunoiden kulmassa. Nuo on kaikki varmasti toimivia ratkaisuja, mutta sitä vaihtoehtoa jäin kaipaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä joskus sohva on ollut tuolla ikkunakulmauksessakin. Olohuone on vaan tosi pitkänmallinen, ja jotenkin sitä pitkulaisuuttavhaluaisi huonekaluilla rikkoa. Täytyypä etsiäkin josko löytäisin jonkun vanhan kuvan jossa sohva on tuolla kulmauksessa:)

      Poista
  2. Kaikki hyviä vaihtoehtoja,viiminen ehkä selkein,harmaalle sohvalle iso peukku :) löysin vasta muutama päivä blogiisi ja selasinkin jo nopsaan kaikki postaukset läpi,niin kovasti tykkäsin,että liityin heti facebook tykkääjäksikin! :) ps. mikä teidän parketin malli on,entä ruokapöydän,kerrassaan ihanat.
    Ellen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Ellen ja kiva että löysit blogiini!
      Pöytä on KodinYkkösestä, mallia en valitettavasti muista. On ostettu noin seitsemän vuotta sitten. Parketti on muistaakseni Upofloorin valkomattalakattua tammea. Oli aika edullistakin, noin 30€/neliö tarjouksessa:)

      Poista
  3. Ompas täällä kaunista :) Kieltämättä tuo vaalea sohva olisi sopinut hienosti tilaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Paras ratkaisu olisi jos tuohon Adeaan saisi uudet vaaleammat päälliset. Ne vain maksaa ihan järkyttävän paljon:(

      Poista
  4. Minunkin suosikkini olisi tuo toinen kuva, eli pienempi sohva, mutta ei se kolmaskaan vaihtoehto ole huono. Kauniilta näyttää. Sohva-asiat on vain niiiiiin vaikeita! Ja tiedän myös, että meillä isäntä ei hyväksyisi pienempää sohvaa. Hirmu hankalaa.

    -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta! Itsekin tuosta pienemmästä ja vaaleasta sohvasta tykkään, näyttää jotenkin ihanan kevyeltä:)

      Poista
  5. Hyvältä näyttää, vaalea sohva olisi ilman muuta myös mainio! :) Ja kuulostaa niin tutulta, mitäpä sitä mittanauhalla! ;) Täällä on usemman kerran kuljetettu (miehen sadattelun saattelemana) portaissa sohvia ynnä muita helposti siirreltäviä kalusteita, kun mittaus on rouvalta inspiraation iskiessä unohtunut! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun inspis iskee, siinä ei ehdi tosiaan mittanauhoja etsiä:D

      Poista
  6. Ovatko nuo kaksi eri sohvaa keskenään yhteensopivia kankaan puolesta? Entäpä voiko ison kulmasohvan paloja käyttää irrallaan? Eli jos yhdistäisit pikkusohvan yhden kulmasohvapalan kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ideasta:)
      Kankaat on kyllä aika erityyppisiä, tumma on sellaista tiivistä ja vaalea taas isommalla "langalla" kudottua. Ehkä olisivat vähän liian eriparisia, vaikka enpä tiedä olisiko se nyt huono juttu sekään:)

      Poista
  7. Tykkään tuosta pienestä sohvasta, värimaailma yhdistyy kauniisti muihin kalusteisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! Itsekin tykkään tuosta vaaleamman sohvan väristä enemmän. Tuo tummanharmaa oli silloin vuosia (yli 6?) hyvältä tuntuva valinta. Sen suurin miinus on ehkä se, miten helposti kaikki lika, tahrat ja koirankarvat siinä näkyy. Vaalea on paljon kiitollisempi ja helppohoitoisempi sen puolesta.

      Poista
  8. Vitsit, siä oot siis tosiaan vaihdellut järjestystä! ;) Minusta kaikki olivat hyviä, mutta kyllä tosiaan tuo vaalea sohva näyttää väriltään kivan keveältä, nyt vaan niiden päällisten kanssa ompelijalle! ;)

    -piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kiitos vaan teidän ihanan kodin, omat nurkat alkoivat suorastaan huutamaan pientä järjestelyä:D
      Hitsi vaan kun ne pelkät kankaat maksaa taatusti ihan älyttömästi... Täytynee kuitenkin käydä kangaskaupassa edes katsomassa:)

      Poista
  9. Vaaleampi sohva antaisi kivasti tilan tuntua lisää. Ai että mä himoitsen tuota nahkaista nojatuolia! Ensivierailulla...jäin lukijaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että löysit tänne, AnKa:)
      Tuo vaalea tosiaan avartaa tilaa, iso tumma divaanisohva on kyllä aika massiivinen. Olohuone on muutenkin aika haastava sisustaa, kun on niin pitkulan mallinen.

      Poista
  10. Ensivierailulla minäkin ja samantien vakuutuin klikaten blogisi kirjanmerkkeihin! Viimeisen kuvan asetelma on todella kaunis - tarkoitan siis tuota, missä kulmasohvan osat ovat yhdessä. Niin kuin mun haaveissa - harmaa divaanisohva, ruskea nahkatuoli ja harmoniaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa että tykkäsit, tervetuloa!
      Ja iso kiitos kauniista kommentistasi.

      Poista
  11. Täälläkin ensivieraileva! Ja mä oon ihan sanaton, wau mielettömän kaunista teillä! :)
    Onkoteillä Adean Camp sohva? Kovasti näyttää siltä.. meillä on ajankohtainen sohva hankinta ja olen pyöritellyt Bandia ja Campia mielessä, mutta tämä Camp on kyllä viemässä selkeästi voiton! :)

    Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja onhan se se, sielähän lukee Adea! ;) Toi on niin kaunis... :)

      Heli

      Poista
    2. Moi Heli ja kiitos kovasti kommentistasi! Band on kyllä myös tosi ihana ja jos nyt sohvaa valitsisin, saattaisin jopa siihen kallistua. On mielestäni ehkä aavistuksen kevyempi muotokieleltään? Campistakaan ei kyllä ole huonoa sanottavaa, on pysynyt tosi ryhdikkäänä ja päälliset on tosiaan täysin irroitettavat niin halutessaan voi niitäkin vaihtaa.

      Poista
    3. On kyllä kevyempi, mutta jotenkin kun sitä tuntuu olevan jo niin monessa blogi kodissa, niin en välttämättä haluaisi samaa! :)) Lisäksi olen havainnut paremmaksi sen että tyynyt ovat kiinni sohvassa eikä irtonaiset, näin lapset ei pääse heitteleen niitä ja luulen, että pysyy myös ryhdissä paremmin kuin irtotyynyt! :) Saa nyt nähdä kumpaan päädytään lopulta! :)

      Poista
    4. Joo irtotyynyissä on kyllä omat huonot puolensa juuri kuten mainitsit. Camp on pysynyt tosi hyvänä näiden kahdeksan käyttövuoden aikana, sen puolesta voin hyvin suositella:)

      Poista
  12. Heippa sisko!

    Huh huh oot kyllä jaksanut sohvia kanniskella - tai sitten kanniskeluttaa... Minusta tuo Como on olkkarissa tosiaan ihanan kevyt ja raikas. Adean camp on tyylikäs (siksihän sen itsekin ostin), mutta en vaan tykkää siitä teidän campin siniharmaasta väristä... Mutta minusta se ei ainakaan tuolla kankaalla sovi yhtään yhteen comon kanssa. Ehkä tuo viimeisin on käytännöllisin ennen kuin saat käännettyä miehen pään uusien päällyskankaiden suhteen.

    Muuten meidän campissa on jo sellaisia ruttuja, jotka pitää joka istumisen jälkeen suoristaa... Suortistuvat nätisti, mut arvaa vaan suoristaako niitä meillä kukaan muu kuin minä...

    siskosi

    VastaaPoista
  13. Ihan itte raahailin...
    Campin rutut häviää, kun päälliset pestään ensimmäisen kerran. Ne hiukaan venähtää käytössä, mut sitten taas palautuu. Ja päällisiä kannattaa kiristellä niistä tarroista sohvan alta, sekin auttaa!

    VastaaPoista
  14. Vaalean, pienemmän sohvan kanssa olohuone on kyllä ihanan avara, mutta toki istumapaikatkin ovat tärkeitä. Ja tuo viimeinen järjestys on kyllä myös kaunis, sohvan yhdistäminen tuo tilaan lisää avaruutta myös.

    Meillä on samantyyppisen sävyinen Camp kuin teillä ja minullakin on menossa pienoinen painostus verhoilun uusimiseksi. ;) Mies ei vastusta ajatusta mutta ei toisaalta lupaa juuri nyt siihen sijoittaakaan... Pitänee siis odotella vähän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa Anni, esteettisyys on tosi tärkeää, mutta järki täytyy (yrittää) säilyttää myös mukana. Eli iso olohuone ja muutama hassu istumapaikka ei ole kovin toimiva yhtälö. Siksipä tuo Camp on kaikessa massiivisuudessaan kuitenkin ihan hyvä valinta.

      Nyt vain täytyy jatkaa väsytystaistelua ja säästämistä uusien päällysten hankkimiseksi:D

      Poista
  15. Mun suosikkini noista olisi tuo toinen kuva. Mikä kangas teillä muuten on tuossa Comossa? Tosi kivan näköinen. :)

    VastaaPoista
  16. Voi apua, en yhtään muista:( Yritin tsekkailla olisiko päällisissä jotakin koodia ollut, mutta ei löytynyt. Tuo on kyllä kiva sävy, tykkään itsekin siitä tosi paljon! Jotain samanlaista haluaisin tuohon Adean sohvaankin. Uskon että vaihtamalla sen päälliset vaaleammaksi, olohuoneen ilme kevenisi tosi paljon.

    VastaaPoista
  17. Hei.Onko tuo Como vuodesohvamalli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HT Collectionilla ei ole missään katalogissa tuota versiota, eikä mallia ole ollut myymälöissäkään nähtävillä, joten halusin nähdä sen luonnossa. Onko se kätevä vuoteena? Entä mikä on vuodekoko? Olisiko sinulla kuvaa sohvasta edestäpäin? Kiitos etukäteen tiedoista.

      Poista
    2. Jos haluat, voin ottaa kuvan ja laittaa sähköpostitse, samoin mittoja. Hiukan negatiivinen puoli sohvassa on se, että alempi osa helposti liukuu eteenpäin, jos sohvalla kunnolla nojailee taaksepäin. Hankala selittää! Muuten ollaan oltu ihan tyytyväisiä, eivätkä yövieraat ole ainakaan valittaneet että olisi ollut mitenkään huono nukkua.

      Poista
  18. Ok. Kiitos sinulle tiedoista. En taida uskalla ostaa sohvaa näkemättä ja kokeilematta, joten täytyy etsiä joku toinen vaihtoehto.

    VastaaPoista