2014/10/06

Pieni muutos yhdeksänvuotiaan huoneessa

Esittelin vanhemman tyttäreni huoneen aiemmin täällä. Tietoisesti yksi nurkkaus jäi kuvaamatta, se kuin ei niin kuvauksellinen silloin ollut. Siellä kökötti Ikean Expedit-hylly, täynnä kaikenlaista rojua ja sälää, kaikki tietenkin ihanasti näkyvillä. Ihan perus lastenhuonemeininkiä siis, eikä siinä mitään vikaa ole. Siis jos ei koe sitä itse häiritseväksi. No, minua häiritsi, eniten ehkä se että hyllyköstä oli turhan hankalaa pyyhkiä pölyjä. Lisäksi lapsella oli tapana keräillä kaiken maailman aarteet ja romut hyllyynsä. Ihan kai vain sen takia, että siihen ne oli kätevä käsistään laskea. 


Siispä Expedit sai siirron autotalliin (kunnes lopullinen sijoituspaikka keksitään) ja eteisen liinavaatekaapin paikalta pois joutunut Malm-lipasto pääsi tytön huoneeseen. Pahoittelen kuvien surkeaa laatua, auringonpaisteinen iltapäivä teki kuvaajalle pahat tepposet.

 

Lipaston päältä sai paikkansa karttapallo, sekä Granitista (junassa raahaamani) betoninen ruukku. Tyttö oli pitkään toivonut omaa viherkasvia, ja nyt sille sitten sopiva paikka löytyi. Pahoin vain pelkään, etten sitä muista käydä kastelemassa, mutta jospa yhdeksänvuotias sen homman ottaisikin omalle vastuulleen?Liian sisustettua ja kliinistä ei lapsen huoneesta saa, siitä pitävät huolen esimerkiksi vaatekaappien ovista löytyvät hevosjulisteet. Siisteydestä esikoinen onneksi pitää ihan kiitettävästi huolta itse ja mukavampihan se on siistissä huoneessa leikkiä ja touhuta, kun tavaroilla on paikkansa ja lattialla tilaa leikeille. Nuorimmaisen huone onkin sen sijaan ihan toinen juttu. Sieltä ei toistaiseksi blogikelpoista materiaalia saa. :D Ehkäpä tässä syksyllä on pidettävä jonkinlainen syyssiivous ja jospa ehtisin heti siivouksen jälkeen muutaman kuvan napata. Nopea on kyllä oltava jos ehtii siististä huoneesta todistusaineistoa saamaan. :)

Mukavaa maantai-iltaa!

-Liina

6 kommenttia:

 1. Tuo on niin totta, että lastenhuoneista vakavasti otettavien sisustuskuvien ottaminen on jotakuinkin haastavaa :-) Ihailen aina niitä blogikoteja, joissa lastenhuoneet ovat valtavan siistejä ja värimaailmaltaan harmonisia ja niin edelleen. Sitten toisaalta mietin, että onko niillä lapsilla jotenkin ankeeta... Eikö ne saa pitää Turtles-hahmojaan ja barbienvaatteitaan missään esillä... No, ehkä ne on vain siivottu piiloon kuvien ottamisen ajaksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä ainakin on ihan järjestelmällinen kaaos lastenhuoneissa. Isompi nyt on jo vähän petrannut, mutta pienemmällä on aina ihan kaikki leikit levällään ja kesken. Enkä ole saanut tavaksi sitä että leikit illalla siivottaisiin pois... Lastenhuoneet ovat yläkerrassa poissa näkyvistä, niin ei minunkaan silmääni legorakennelmat, pehmoeläintarhat ja muut rakennelmat liikaa häiritse;)

   Poista
 2. Malm lipastot on käytännöllisiä, niihin saa uppoamaan paljon tavaraa :) Ihana hevoshullu sielläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malmit on kyllä melkoisia tavarasyöppöjä nekin! Niin hyvässä kuin pahassakin, sinne kun tahtoo kertyä aina kaikenlaista "tarpeellista".

   Heppahullu on tullut hevostelun suhteensakin äitiinsä. On kyllä ihan paras yhteinen harrastus meille. <3

   Poista
 3. Oli hauskaa nähdä nämä kuvat, kun itsekin juuri postasin meidän 10-vuotiaan huoneesta. Epäilen, ettei niitä aina supersiistejä lastenhuoneita ole olemassakaan, sillä en ole sellaisesta ihmeestä keneltäkään tutulta ainakaan kuullut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä minunkin tuntemien perheiden lastenhuoneet on aina enemmän ja vähemmän sekaisessa kunnossa. :D Täytyypä tulla kurkkaamaan teidänkin lastenhuoneeseen. :)

   Poista