2014/10/03

Haaste - punaisen pyöreän maton paikka

Sain Luumutar-blogin Sannalta hauskan haasteen.

Blogihaaste: Punaisen pyöreän maton paikka
Kuvaa kodistasi se paikka, johon sinä laittaisit punaisen pyöreän maton, jos esittelisit kotisi ohjelmassa Suomen Kaunein Koti. Kuvaa ensin paikka, mihin maton laittaisit. Ota sen jälkeen kuvia eri suuntiin, tai siihen yhteen mieluisaan suuntaan vähän kuin matolla seisten. Voit myös perustella valintasi. 

Mainitsethan  haasteen alkuperän ja linkität sen Luumutar-blogiin/tähän alkuperäiseen haastetekstiin. 

Tehtävä tuntui aavistuksen haasteelliselta, sillä suosikkipaikka vaihtelee vähän tilanteen ja myös vuodenajan suhteen. Kesällä ehdoton suosikkipaikka olisi terassi, mutta nyt rajasin paikan sisätiloihin ja "punainen matto" asettui olohuoneeseen.


Kuvasin näkymiä, joita lempipaikaltani näkee. Ensinnäkin tykkään kovasti näkymästä suoraan keittiöön. Olen edelleenkin ihan järjettömän onnellinen siitä, että teimme keittiöremontin noin puolitoista vuotta sitten. Vanha keittiö oli ihan ok, mutta ei vaan sopinut sisustukseemme ja tyyliimme lainkaan. Nyt keittiössä on ihan erilainen fiilis puuhailla, kun silmä ei takerru koko ajan pelkkiin epäkohtiin.


Olohuoneesta on myös paras näköala ulos takapihan suuntaan. Sohvalla on mukava selailla lehtiä ja välillä tuijotella näkymiä ulkona. Liian usein ei tähän hommaan aikaa ole, mutta ehkäpä juuri siksi olohuone ja sohvalla istuskelu tuntuukin aika ihanalta.


Sohvalta käsin näkee myös tv-huoneeseen.Tv-huoneen pariovet avaamalla olohuoneen koko kasvaa tosi isoksi.


Olohuoneen sohvalla istuessa näen myös viimeisimmän isomman sisustushankinnan, eli eteisen liinavaatekaapin. Enkä muuten ole siihen vielä kyllästynyt, vaan kaappi tuntuu sopivan kotiimme päivä päivältä paremmin. Myös ylä-aulaan on sohvalta käsin näkymä, sekin tuntuu ihan kivalta. Sohvapaikka on vähän kuin komentosilta, josta tilannetta tarkkailla. Hehe, varsinainen kapteeni täällä. :)


Olisi mukavaa kuulla mihin punainen pyöreä matto sijoittuu Minishown Melinan kodissa, Casa Volmarin Jenin luona, Muoto Seuraa Funktiota -blogin Tuijan kodissa sekä Muotoseikan Viljan luona. Tiedän että kaikkien yllämainittujen kodit ovat aivan ihania, mutta olisi tosi mielenkiintoista nähdä mitkä ovat bloggaajien omasta mielestä kodin parhaat paikat.

Perjantaiterkuin (reissussa rähjääntynyt ja aavistuksen väsähtänyt),

Liina.

20 kommenttia:

 1. Aika kiva punaisen maton paikka! Tykkään erityisesti näkymästä keittiöön! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikka nyt kyllä katse kiinnittyy aika ärsyttävästi tuohon lampun johtoon, jota ei ole edelleenkään saatu laitettua siistimmin... Kummasti silmä tottuu noihin epäkohtiin. ;)

   Poista
 2. Kaunista, kaunista. Kiva nähdä näin kokonaisvaltaisesti kotianne ja ton Imolan nahan väri on vaan niin kaunis, tykkään :)

  Ja kiitos haasteesta, laitan toteutukseen!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kovasti Tuija! Kiva että otat haasteen vastaan. :)
  Imolan väri vääristyy helposti kuvia käsitellessä, mutta näissä kuvissa se on kyllä aika oikean sävyinen. Tuoli on kyllä ihana, ostettiin se vuosi sitten 10v. hääpäivälahjaksi.

  VastaaPoista
 4. Teillä on niin kaunis koti että laittaisin punaisen maton ihan mihin tahansa teillä <3! Kiitos ihana haasteesta, oon maailman surkein toteuttamaan näitä mutta tähän lupaan tarttua! Btw, ensin luulin että pitää miettiä paikka jonka sisustaisin punaisella matolla :). Onneks ei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Melina! Kieltämättä oikealle punaiselle matolle olisi aika hankalaa hyvää paikkaa löytää. :D

   Poista
 5. Ihana paikka punaisella matolla, keittiönne on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Remontti kyllä kannatti, keittiö on tosi paljon valoisampi ja avaramman tuntuinen nyt.

   Poista
 6. Loistava paikka matolle. Siinä kelpaa kapteenin istuskella :)

  VastaaPoista
 7. Vitsi että silmä lepää! Niin kaunista teillä on. Tuo liinavaatekaappi on aivan huima vanha esine, joka tuo persoonaa moderniin taloon. Keittiönne näyttää todella seesteiseltä ja kauniilta.
  Kiitos haasteesta! Otan sen ilolla vastaan, vaikka vastaavia näkymiä ei meiltä saakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi kauniista kommentista. <3
   Teidän koti on aivan upean tyylikäs ja tiedän että saat kuviin aivan ihania näkymiä!

   Poista
 8. Kiitos haasteesta. Tämä on loistava idea, vaikka meiltä ei tosiaan ihan näin kivoja näkymiä saa. Ilolla kuitenkin tartun haasteeseen. Ja ainiin, on teillä vaan ihana koti. Ei yhtään helpota omakotitalokuumetta nämä kuvat. :D

  VastaaPoista
 9. Kauniit ja avarat näkymät moneen suuntaan. Ei ihme että valitsit maton paikaksi.

  VastaaPoista
 10. Valtavan kauniita näkymiä tältä punaiselta matolta ♥

  VastaaPoista
 11. Teillä on kyllä niin kaunista että! Upea koti kertakaikkiaan <3

  VastaaPoista
 12. Upea koti ja niin linjakas sisustus teillä! Keittiönäkymä on mun mieleen eniten, samoin upean avara tuo porrastila. Tykkään <3

  VastaaPoista