2014/10/21

Tuulikaapissa

Tuulikaapistamme on näköjään tullut kasvien talvehtimis-/kesänviettopaikka. Viikuna siirtyi sinne talvilepoon ja huonekuusi on ollut siellä kesän ajan auringolta ja paahteelta suojassa. Kohtahan sen saa jo siirtää näkyvämmälle paikalle, sillä jouluun ei ole enää kovinkaan pitkä aika! Eihän tuo kuusirukka mikään pelkkä joulukasvi ole, mutta aavistus joulufiilistä siitä kyllä välittyy ihan vuodenajasta riippumatta.


Malm-lipasto on tuulikaapissa kovassa käytössä. Säilöö sisäänsä eniten käytössä olevat pipot ja hanskat, frisbee-kiekot, Onnin takit, öljykynttilät, pyöräilykypärät jne. jne.
En ole kova kattovalaisinten ystävä, joten siirsin toisen Block-valaisimen lipaston päälle vähän pehmempää valoa tuomaan. Kattovalot ovat hyvä sitten siivotessa tai laatikoiden syövereihin kadonneita asusteita etsiessä. Muuten niitä ei juuri poltella, niin kelmeää ja ankeaa kattoplafondien tuoma valo on.
Jaahas, huomasin juuri yhden sormikkaan jääneen kivasti tuohon lipaston laatikon väliin pilkistelemään. :D Ei voi mitään, nämä minun kuvat ovat aina vähän enemmän ja vähemmän lennossa otettuja, joten ihan viimeisen päälle fiksailu jää auttamatta tekemättä.

Lipaston päältä löytyy myös siskoni virkkaama kori, joka saatiin viime jouluna lahjaksi (kiitos!). Siinä on hyvä säilyttää mm. avaimia ja heijastimia, tulevat varmimmin napattua mukaan, kun ovat ihan tuossa ulko-oven lähettyvillä.

Tuulikaappimme on pinta-alaltaan kohtuullisen iso, mutta kovinkaan paljon sinne ei säilytystilaa saa järjestettyä, sillä ehjää seinäpintaa ei tuolta juuri löydy. Tuulikaapissa on neljä (!) ovea; ulko-ovi, teknisen tilan ovi, levikkeellinen ovi joka johtaa eteisaulaan, ja vielä ovi kodinhoitohuoneeseen. Ikkunatkin löytyvät kolmelta seinältä, eli mitään korkeita kalusteita ei tuonne myöskään saa laitettua.
Olen silti onnellinen, että tuo erillinen tuulikaappi käytössä on. Arjen kaaos (lasten pitkin poikin lojuvat vaatteet, kengät, reput ym. tarvikkeet) jää näppärästi tuohon yhteen tilaan pois silmistä oven sulkemalla. Lisäksi kovilla pakkasilla tuo yksi ylimääräinen ovi muiden tilojen välissä on ihan energiataloudellisestikin järkevä juttu.
 

Uudemmissa taloissa tuulikaappia ei enää juurikaan näe, mutta niissä on usein fiksumpi kulku suoraan ulko kodinhoitohuoneeseen, joka toimii ns. arkieteisenä kurapisteineen ja vaatesäilytyksineen. Jos oman talon rakentaisin nyt, haluaisin kyllä tuollaisen arkieteis-/kodinhoitohuoneyhdistelmän ja suoran pääsisäänkäynnin ilman erillisiä kaappiratkaisuja. Molemmissa ratkaisuissa on varmastikin omat hyvät puolensa ja en voi tätä nykyistäkään liiaksi moittia. :)

4 kommenttia:

 1. Kaunis tuulikaappi. Olisi ihanaa, jos meidänkin kodissa olisi sellainen :)
  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna. :) Tällainen iso tuulikaappi olisi kyllä ollut aika ihana silloin kun lapset olivat vaunuiässä! Toisaalta onpa ihan kivaa nytkin että voi sulkea oven perässään ja jättää kenkä- ja ulkovaatekaaoksen ikään kuin ulkopuolelle. ;)
   Kivaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Kaunista! <3 Tuo huonekuusi on sympaattinen, sellaista kytistelen meillekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Huonekuusi on symppis, etenkin kun on kohta sinnitellyt hengissä jo vuoden (!) päivät. Kohta noita varmaan taas löytyy, kun joulu lähestyy lähestymistään. :)

   Poista