2014/10/22

Designesine ilman funktiota

Valkoisen Harmajan Suvi pohti designesineiden merkitystä, joilla ei arjessa käyttötarkoitusta ole. Kuinka ollakaan, toin Kööpenhaminan reissultani itselleni tuliaiseksi juuri sellaisen!


Olin jo pitkään miettinyt ostavani Kay Bojesenin apinan tai muun vastaavan sympaattisen puisen eläinhahmon. Kastrupin lentokentällä Illums Bolighusin myymälässä tämä kertakaikkisen suloinen puinen ankka vei sydämeni ja matkusti mukaani Suomeen. 


Ankka (ainakin minusta näyttää ankalta:) on Kristian Vedelin suunnittelema Bird. Sille löytyi täydellinen paikka työtilasta, viime syksynä löytämäni lasikuvun alta.
Kööpenhaminan reissu oli tosi intensiivinen ja ikimuistoinen, tämä ankka muistuttaa varmasti vuosien päästäkin tuosta reissusta (jolloin meinattiin myöhästyä koneesta heti lähdössä vaikka oltiin kentällä ihan älyttömästi etuajassa, ja paluumatkalla juoksin viime tingassa vaihtamassa reunasta säröytynyttä Design Letters -mukia...). Eli eihän tämä mikään ilman funktiota designesine oikeastaan olekaan, vaan ihan ehta matkamuisto! Ihan riittävä merkitys silläkin. :)

Mitä mieltä te muut olette näistä "turhakkeista"?

-Liina.

10 kommenttia:

 1. Ihastuttava ankka. Tykkään melko minimalistisesta tyylistä, mutta tietyt ihanat turhakkeet piristävät ja tuovat hyvää mieltä ja kodikkuutta - ehkä ne eivät siksi ole edes turhakkeita. Upea design tuote on usein hyvin suunniteltu ja siitä uhkuu laatu joka jatkuu vuosikymmenestä toiseen. Ihanaa syksyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä kanssasi ihan samaa mieltä! Jos joku kaunistaa kotia ja tuo katsojalleen hyvää mieltä, ei se voi olla turha.:)
   Aurinkoista syksyä myös sinulle Tarja!

   Poista
 2. Meillä on paljokin esineitä, joilla ei ole mitään funktiota, muuta kuin olla kauniita ja koristeena. Tylsää jos kaikki on pelkää tuikkua ja maljakkoa. Muistatko aikoja kun kaikilla oli posliiniesineitä kirjahyllyt täynnä. Niin paljon en kotiin enää tavaraa halua, mutta ainahan niitä koristeita on ollut ilman sen kummempaa funktiota. Tietysti jokaisella on kipuraja paljonko maksaa turhakkeesta, vaikka jonkun toiminnon omaavasta kauniista esineestä kuten vaikka naulakosta, maksaisikin paljon enemmän.
  Ja ihana ankka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, muistan kyllä. :D
   Kieltämättä koriste-esineet, puhtaasti koristeena olevatkin, ovat ihania, kunhan niitä on maltillisesti esillä. Erityisesti olen samaa mieltä tuosta toiminnallisuudesta, eli kyllähän jostakin jolla on käyttöarvoa kauneuden lisäksi, voi maksaa puhdasta koriste-esinettä huomattavasti enemmänkin.

   Poista
 3. Söpö ankka! Eikös matkamuitsot ole just niitä kaikkein tärkeimpiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Syhi! Olen samaa mieltä ja uskon että tämäkin ankka minua tietystä elämänvaiheesta ja juuri tuosta matkasta myöhemmin muistuttaa. :)

   Poista
 4. Söpö ankka, sen funktio on tuoda hyvää mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati. :) Ihan tärkeä funktio siis ankalla kuitenkin!

   Poista
 5. Ihana ankka! Ja sopii hyvin tuon kuvun alle.

  Turhakkeet eivät ole turhakkeita, jos ne tuovat muistoja ja hyvää mieltä. Rajansa tietysti niiden määrällä. :)

  VastaaPoista