2014/02/18

Pulled Pork



Viime viikonloppuna testattiin viimeinkin kovasti pinnalla ollutta possureseptiä, eli Pulled Porkia. Sen epävirallinen suomennos, nyhtöpossu, on aika veikeän kuuloinen ja kieltämättä taipuu suomalaiseen suuhun ehkä helpommin kuin alkuperäisnimike.
Pulled Pork valmistetaan yleisimmin possun kasslerista ja sitä minäkin kaupasta vajaan kilon mötkäleen ostin. Reseptin voi valmistaa mutkia oikomalla (näin tein) tai sitten aavistuksen työläämmällä tavalla tehden itse myös bbq-kastikkeen, jossa possu marinoidaan ja kypsennetään.

Helppo tie oli siis ostaa valmista bbq-kastiketta ja maustaa se savustetulla paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Lihan olisi pitänyt antaa marinoitua yön yli jääkaapissa, mutta niipä taas jäi tuo vaihe tekemättä ja liha marinoitui tunnin huoneenlämmössä. Paistoin sitä ensin Sarpanevan padassa puolisen tuntia ilman kantta noin 150 asteisessa leivinuunissa ja kaupunkireissulle lähtiessämme lisäsin pataan hiukan vettä ja laitoin kannen päälle. Kotiin tullessamme (noin kolmen tunnin päästä) revin possun suikaleiksi, siirsiin uunivuokaan ja lorauttelin päälle vielä reilusti bbq-kastiketta. Annoin olla vielä puolisen tuntia uunissa.
 

Lisukkeena oli jäävuorisalaattia, papu-tomaattimuhennosta, marinoitua punasipulia sekä jugurtti-piparjuurikastiketta. Liha kaikkine lisukkeineen kääräistiin tortillaletun sisään ja voin kertoa että herkkua oli!
Tämä ruoka on superhelppo valmistaa.Huomattava on vain sen pitkähkö paistoaika, eli vaatii hiukan etukäteissuunnittelua aikataulun suhteen. Mukavaa oli myös se, että kerrankin myös edullisemmasta ruohonosasta osasin valmistaa näin herkullista syötävää! Tätä kehtaisi tarjota vieraillekin.




Leppoisaa tiistai-iltaa kaikille!

23 kommenttia:

  1. Mä en yleensä ole kovin paljoa possun kaveri, mutta tuosta voisin tykätä! Kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin possua on syöty oikeastaan vain fileenä grillattuna. Kiva löytää välillä vähän vaihtelua:)

      Poista
  2. Voi mitä herkkua! Olemme välillä ostaneet kaupasta valmiina Pulled Pork -boxin, mutta pitäisi joskus kokeilla itse valmistaa liha alusta alkaen. (Kaupan valmis-boxi valmistuu alle puolessatunnissa ja on erittäin hyvää.)

    VastaaPoista
  3. Oijoi! :) Me ollaan herkuteltu myös muutamia kertoja pulled porkilla. Parhautta on ollut tehdä itse hampurilaissämpylät ja tehdä sitten pulled pork -hamppareita. Namnam! Tuota kaupan boksia en ole ajatellutkaan hankkia. Itse tehtynä tuo on vain niiiin hyvää! (tai siis miehen tekemänä..mä vain katselen..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin kokeilla seuraavan kerran noita hampurilaisia:)

      Poista
  4. Kauniit kuvat ♥ (myös nyhtöpossusta :D) Testattiin tätä herkkua tässä kuukaudenpäivät sitten ja huomiseksi odotteleekin sattumalta liha kaapissa nyhdöksi joutumista. Taidankin vähän muuttaa suunnitelmia ja hylätä hampurilaiset ja laittaa tarjolle tortillat. Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
  5. Täällä on ollut myös suunnitteilla tehdä pulled porkkia. Ajateltiin tehdä itse hamppareita ja laittaa liha niiden väliin, mutta juurikin tuosta pitkästä paistoajasta johtuen ollaan vielä suunnitteluasteella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti testaamaan! On helppoa ja hyvää:)

      Poista
  6. Nam nam :) Ystäväni teki tätä pulled porkkia muutama viikko sitten ja sen kanssa oli tarjolla kaalisalaattia, kaalisalaattia maistoin ja se oli täydellistä :) Mutta kyllä varmasti myös tämä possu kelpaisi ;)
    Pitkä paistoaika on ainut mitä vierastan :) Tämä elämä kun on niin hektistä, että ei muka ehdi ruokaa valmistaa koko päivää :D

    Terv. Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei tämä mitään arkiruokaa tosiaan ole, mutta mielestäni kyllä muuten hyvin vaivaton:)

      Poista
  7. Mikä on Sarpanevan pata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällainen:
      https://store.iittala.fi/Ruoanlaitto/Sarpaneva-Pata-puukahvalla-3-l/p/J300030?isShopVisible=true&currentURL=https%3A%2F%2Fstore.iittala.fi%2Fp%2FJ300030&currentPath=%2Fp%2FJ300030&isFinnishSite=true

      On kyllä ollut tosi hyvä:)

      Poista
  8. Meillä syötiin pulled porkia er muodoissaan (hampurilaisina ja tortillojen kanssa) viime kesänä siinä määrin, että kyseinen herkku kärsi inflaation ja totesimme viimeisellä kerralla, että nyt ei tätä enää vähään aikaan :-) Mutta siis tykkäsimme kovin, siitähän tuo kyllästyminen kertoo. Meillä mies on tehnyt tätä Glorian Ruoka ja Viini -lehden hampurilaisten ohjeella, siinäkin tehdään kastike itse, vai olikohan siinä peräti kaksi kastiketta jotenkin, en nyt muista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kyllästyminen tapahtuu kyllä helposti itselle uusiin suosikkiruokiin, kun niitä tulee eitten helposti tehtyä vähän turhankin usein. Täytyy siitäkin huolimatta kokeilla tuota Glorian Ruoka ja Viinin ohjetta kokeilla:)

      Poista
  9. Mun mies on haaveillu, että tehtäis tuota pulled porkia. Ehkä sitä pitäisi kokeilla itse tehdä, kun niin monet sitä kehuvat :)

    VastaaPoista
  10. Nams. Siis niiiiiin hyvää tuo pulled pork. Vesi kielelle tuli kuvia katsellessa :).

    -S-

    lloveyourselff.blogspot.fi

    VastaaPoista
  11. Moikka, voisitko postata reseptin mulle sipsi@iki.fi on osoite,pulled pork, papumuhennos jne kokonaisuus kiinnostaa...

    kiitti,
    Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkkaa reseptiä minulla ei ole, kun tein vähän soveltaen, mutta yritän jonkinlaiset reseptit saada sinulle lähetettyä:)

      Poista