2014/11/18

Jouluruusu | Helleborus

Terveisiä sairastuvalta. Ei tule ääntä pihahdustakaan, joten taivuttava oli ja jäätävä kotiin parantelemaan. On muuten aika turhauttavaa kun ei voi puhua. Toivotaan että tämä pikaisesti tästä helpottaisi. Mikä siinä muuten onkin, että aina silloin sairastuu, kun ei oikein voisi kotiin jäädä?

Eilen kävin kotimatkalla Plantagenissa lyhtyvalikoimaa kartoittamassa (huono) ja kantistarjouksessa oli jouluruusu, jonka päätin hankkia tänä vuonna jo tässä vaiheessa. Itse olen tuohon kukkaan lämmennyt vasta viime vuosina, eikä tuo minusta oikeastaan kovin jouluiselta edes tunnu. Helleborus sai toimia tällä kertaa valokuvauksen ja kuvankäsittelyn kohteena. Ylimmän kuvan laitoin tuplana, käsittelemättömänä ja käsiteltynä. Kuvista siinä oli suurin ero mielestäni alkuperäisen ja muokatun välillä. Kysyin mieheltä kumpi kuva on hänestä parempi, eikä tullut selvää vastausta. Treeni jatkukoon.

Helposti sitä muuten sortuu käsittelemään kuvaa liikaa. Toisaalta olen kyllä sitä mieltä, että parhaiten oppii, kun säätää ja säätää. Testaa eri juttujen vaikutusta ja vetää välillä vähän överiksikin. Harjoittelemalla  mestariksi tullaan, niin sanoo (viisas) isäni aina.

Sain viime viikolla tilaamani uuden Skandinavisk RO-tuoksukynttilän. Hygge alkaa jo vedellä viimeisiään, vaikka olenkin yrittänyt sitä säästellä. Vajaan kuukauden päästä onkin toivoakseni seuraava mahdollisuus Skandinavisk-kynttilöiden ostoon, menemme silloin mieheni kanssa muutamaksi  päiväksi Kööpenhaminaan.\ Yesterday i bought Helleborus. And continued training editing...

Tiistaiterveisin,

Liina.

3 kommenttia:

 1. Jes! :) Kiitos hyvästä vertailukuvasta! Tuosta tosiaan käy hyvin ilmi, mihin rawilla+käsittelyllä pystyy. Normaaleistakin jpg-kuvista saa sellaisen harmauden pois nopealla käyrien käsittelyllä, mutta raw-kuvien valoisuuden ja valkotasapainon säätö mahdollistaa kyllä aivan eri lopputuloksen. :) Moni järkkärilläkin kuvaava ei varmaan tiedäkään, kuinka paljon kamerat "parantavat" kuvia oletusarvoisesti. Sen takia monet taitavatkin valita "aukolla kuvaamisen" tai auto-moodin, kun ne tuottavat ns.parempia kuvia, kuin esim. raakakuvat sellaisenaan. (ja siksi myös monet valitsevat Canonin esim. Nikonin sijaan, kun Canonit käsittelevät kuvat oletusasetuksilla yleensä vähän värikkäämmiksi ja siten katsojan mielessä paremmiksi kuviksi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuli horistua vain kamerajutuista, kun innostuin niin kovin.. Piti siis toivottaa vielä pikaista paranemista. :)

   Poista
  2. Mä olen niin uuno vielä kaiken kanssa, että en oikeasti edes tiedä mitä säädän, kun kuvaa käsittelen (siis että onko kyse valkotasapainosta vaiko mistä). Yritän vaan saada yrityksen ja erehdyksen kautta kuvan näyttämään alkuperäistä paremmalta. :D
   Tuo on totta, että minullekin tuli ihan uutena juttuna se, että kamera tosiaan "käsittelee" kuvaa jo itsessään, siis jos ei kuvaa raw'na.

   Kiitos toivotuksista, parempaan päivn jo on flunssa menossa!

   Poista