2014/11/15

Raw-kuvien käsittelyä / Editing raw-pictures


Vietettiin Kertun kanssa lauantai-iltapäivä raw-kuvien käsittelykurssilla. Heh, ihan ei tuo vajaan viiden tunnin setti tehnyt minusta mestaria, mutta nyt on edes auttavat taidot alkaa hommaa harjoittelemaan. Harjoituskuviksi ei valikoitunut mitään kovinkaan helppoa, vaan eilisiltana ihan hämärässä napatut kuvat, joista ei todellakaan ollut kovinkaan helppoa lähteä parempia versioita muokkaamaan. Päätin kuitenkin laskea riman alas, ja julkaista nämäkin yritelmät. Toivottavasti jossakin vaiheessa lopputulos olisi aavistuksen verran laadukkaampaa, mutta lähtötason tästä kyllä hahmottaa raadollisen hyvin. Kurssilla sen sijaan saimme muokata opettajan ottamia kuvia, jotka olivatkin vähän eri kaliiberia. :)

Kurssin ope oli ihailtavan kärsivällinen, kiitokset hänelle! Toiveena olisi ensi vuoden puolella päästä treenaamaan myös valokuvausta. Itse kun toivoisin että kuva olisi lähtökohtaisesti niin hyvä, ettei sitä tarvitsi käsittelemällä kuin hienosäätää.


Huominen vietetään tiiviisti kotona ja toivon että saisin valoisan aikaan muutamia kuvia kuvattua joilla pääsisi treenaamista jatkamaan.

Leppoisaa lauantai-iltaa!

\

I spent this afternoon studying how to edit raw-pictures. It wasn't so easy, need to practise  and practise and practise.

14 kommenttia:

 1. Oi, mä en ole vielä uskaltautunut RAW:lla edes kuvaamaan! Pitäisi kyllä opetella, tilasin hetki sitten yhden valokuvauskirjan ja josko sen myötä saisi intoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa testata rohkeasti! :)
   Itse olen kyllä täysin ummikko vielä raw-kuvien kanssa, aiemmin olen jpegit käsitellyt paintilla, joten melkoinen muutos on pelkästään uuden kuvankäsittelyohjelman käyttämisessä. Pikkuhiljaa...

   Poista
 2. Tuo kurssi olis ollut itsellekin niiiin tarpeen! Hyvältä näyttää sun muokkaamat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän vastaavia tule vielä myöhemminkin! Kiitos kehuista, vaikka oikeasti nuo kuvat on kyllä aika kauheita. :D

   Poista
 3. Vau, kiva! Minä olen ihan itsekseni opetellut käsittelemään RAW-kuvia (youtubessa on paljon videoita). Eikö olekin kivaa? Ja mitkä mahdollisuudet! Etenkin jos kuva on tosi alivalottunut tai suuri kontrasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, raw avaa kuvienkäsittelyyn ihan uuden ulottuvuuden! Luulen minäkin että Youtuben tutorialien apuun joudun minäkin monta kertaa turvautumaan. :)

   Poista
 4. Vitsi kun pääsisi itsekin tuollaisella kurssille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tsekata kansalaisopiston tarjonta, tämäkin oli sellaisen järjestämä. :)

   Poista
 5. Kyllä mua harmittaa etten sit päässykään! Mut sun kuvat näyttää aina sikahyviltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kyllä ollut hauska nähdä. Kiitos kuvakommentista, itse kyllä näen kuvissa pelkkiä amatöörin räikeitä virheitä. :D

   Poista
 6. Jussi on kyllä huipputyyppi - voin kuvitella, että kärsivällisyyttä riittää. Itse olen kuvaillut rawina ja käsitellyt fotarilla jo pitkään, ja kyllä kuvista saa niin paljon enemmän irti. Vaan kyllä silloinkin on hyvää kuvaa mukavampi lähteä muokkaamaan! Sulla on hyvät lähtökohdat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jussilta heti Kertun kanssa valokuvauskurssia kyseltiinkin. Sellaiselle seuraavaksi! Kiitos kommentistasi, itse on omien kuvien suhteen kamalan kriittinen. :)

   Poista
 7. Tuo kurssi olisi ollut hauska, mutta omat aikataulut eivät käyneet yksiin ja kurssipaikallekin oli matkaa ehkä turhan paljon.
  Noiden kuvien muokkaukseen menee niin paljon aikaa, että itse tulee yleensä vain oikaistua vähemmällä käsittelylllä. Olisikin mielenkiintoista nähdä myös nähdä vertailuja alkuperäisen raakakuvan ja muokatun välillä, että millaisia muutoksia olet tehnyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään yleensä paljon jaksa säätää, enkä toisaalta osaakaan. Monesti liika käsittely vaan aloittelijan kohdalla rumentaa kuvaa. Täytyykin jossain vaiheessa laittaa muokattu/muokkaamaton kuva samaan postaukseen! :)

   Poista