2014/11/07

Viisi väriä - vaalea puu

Niin vaikeaa on värejä löytää, että ihan piti fuskata. Enää en jaksanut pelkää olohuonetta stailata, eikä vaalea puukaan mikään virallisesti tunnustettu väri tietenkään ole, mutta sävynä niin kaunis, että otin sen tähän haasteeseen mukaan yhtenä "värinä". Kotimme on perussävyiltään melko kylmä; harmaata laattaa, harmaaseen taittavaa seinää, valkoista ja mustaa keittiötä. Vaalea puu pehmentää muuten melko kovaa yleisilmettä ja luo kodikkuutta pelkistettyyn sisustuksen väripalettiin.

Alakerrassa lattiamateriaali on kauttaaltaan laattaa. Vain sävy ja koko vaihtelevat. Yläkertaan, jossa makuuhuoneet sijaitsevat halusimme ehdottomasti parketin. Sävyksi valikoitui valkolakattu tammi, johon olen kyllä ollut todella tyytyväinen. Sävy on pehmeä, olematta kuitenkaan kellertävä. Raikas, muttei kylmä. Ihan täydellinen mielestäni! Muuton Dots-naulakot toistavat samaa tammen sävyä. Toin ne tuliaiseksi reilu pari vuotta sitten Kööpenhaminasta. Hyötytuliaiset, pitkäikäiset sellaiset, ovat mielestäni parhaita.
Muutoin meiltä löytyvä vaalea puu on materiaaliltaan koivua. Sitä löytyy Adean sohvapöydästä, Artekin klassikkojakkarasta ja miehen tuunaamista pölkyistä. Koivu on pysynyt ihmeen hyvin vaaleana, eikä ainakaan vielä ole häiritsevästi kellastunut, miten joskus materiaalille saattaa käydä. Kaiketi myös lakalla/lakkaamattomuudella on asiaan oma vaikutuksensa?

Värihaasteen ideana on esitellä viisi kodistaan löytyvää väriä, sekä haastaa joka päivä joku mukaan haasteeseen. Alun perin haaste on lähtöisin Syhinästä , minut mukaan haastoi Tunne Tilat. Kovin moneen blogiin tämä haaste on jo ehtinyt,  mutta jospa "vauvanhoitokiireiltään" tähän ehtisi tarttua Modernin puutalon Mervi?

Terveisin,
Liina.

6 kommenttia:

 1. Vaalea puu on kyllä kaunis ja todella tuo lämpöä. Hauskaa, että lapsuuteni kodissa kaikki huonekalut olivat koivua, jota sitten vuosien saatossa alettiin vaihtaa hiljalleen pähkinään.. Vaan kylläpä vie koivu taas kirkkaasti voiton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä aika jännä miten hauskasti eri materiaalit kiertävät sisustuksen trendeissä. Kyllä pähkinäkin vielä tulee uudestaan, ei ehkä ihan lähivuosina mutta joskus myöhemmin varmasti. :)

   Poista
 2. Vaalea puu on kaunis ja niin ajaton :)
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Uusi lukija ilmoittautuu mukaan! Teillä on ihana koti!

  VastaaPoista